19 / 04 / 2024

Alaçatı Port imar planı iptal edildi!

Alaçatı Port imar planı iptal edildi!

Çeşme’de tepki üstüne tepki alan lüks villa inşaatları ve su kanalı genişletme faaliyetinin sürdürüldüğü Alaçatı Port projesi ile ilgili olarak yargı karar verdi.



Çeşme'de toplumdaki tepkilere ve yargı sürecine rağmen sürdürülen Alaçatı Port inşaatı ile ilgili mahkemeden önemli bir karar çıktı. Yargı, söz konusu alan ile alakalı 1/1000 kıyı kesimi koruma amaçlı ilave ve revizyon nazım imar planını iptal edilmesinde karar kıldı.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre; karar, bölgedeki arsasının hukuka aykırı şekilde elinden alındığını açıklayan Çeşmeli yurttaş Erhan Cabbaroğlu'nun mahkemeye başvurması neticesinde çıktı.

Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Cabbaroğlu, Çeşme Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Alaçatı Port Turizm AŞ'ye karşı İzmir 5. İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Bu mahkeme dava başvurusunu reddetti. Hak arayışını bırakmayan vatandaş istinaf mahkemesine başvurarak itiraz etti. İtirazı değerlendiren İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi, 1/5000 ölçekli koruma amaçlı uygulama planını hukuka uygun bulurken, 1/1000 ölçekli planının ise hukuka uygunluğu bulunmadığına hükmetti ve iptal kararı verdi.

İşte diğer ayrıntılar...


Geri Dön