28 / 03 / 2024

Alaçatı'da arazinin fiyatı 500 ile 700 bin TL arasında değişiyor!

Alaçatı'da arazinin fiyatı 500 ile 700 bin TL arasında değişiyor!

Birçok ünlünün evinin bulunduğu Alaçatı'da 2000'li yılların başında 550-600 metrekare bir arazi bin TL civarında satılırken, şimdi aynı arazinin fiyatı 500 ile 700 bin TL arasında değişiyor...



Birçok ünlünün evinin bulunduğu Alaçatı'da 2000'li yılların başında 550-600 metrekare bir arazi bin TL civarında satılırken, şimdi aynı arazinin fiyatı 500 ile 700 bin TL arasında değişiyor Alaçatı son 10 yıl içerisinde turizm destinasyonu, spor etkinlikleri ve mimarisi ile tatilcilerin gözbebeği olurken plajları ve eğlence mekanları ile de her geçen yıl yükselişini sürdürdü. 


Futbol dünyasmdan Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Yılmaz Vural; sanat ve televizyon dünyasmdan Yasemin Bozkurt, Ece Erken gibi bir çok ünlü ismin evinin bulunduğu Alaçatı'da gayrimenkul ve arazi fiyatlarındaki artış yatırımcıları buraya çekti. 


2000'li yılların başmda 550-600 metrekare bir arazi bin TL civarında satılırken, şimdi aynı arazinin fiyatı 500 ile 700 bin TL arasında değişiyor. 10 yılda bin kat prim yaptı 15 yıldır Alaçatı'da emlak müşavirliği yapan Soner Varhan, Alaçatı merkez ve merkeze yalan yerlerde eski evlerin 10 yıllık süreçte bin kat prim yaptığım söyledi. Varhan, "Doğma büyüme Alaçatılıyım. Bu sürecin nasıl işlediğini yaşayarak gördüm. Bir zamanlar 2 dönüm arazi satılıp o parayla yerli marka otomobil almıyordu. Şimdi ise aynı arazinin fiyatı milyon TL ile ölçülüyor" dedi. Özellikle çarşı merkezi ve çevresinde bulunan eski evlerin 15 yıl önce 1015 bin TL arasında satıldığına dikkat çeken Varhan "Şimdi bu evler 1-1.5 milyon TL arasında" dedi. Çarşı içerisinde 500-600 metrekarelik evin 20-25 bin dolara alındığım, daha sonra aynı yerin 2 milyon TL'ye yalan bir fiyata satıldığını şu anda ise aynı yerin değerinin 3 milyon TL'ye ulaştığını söyleyen Soner Varhan, "Alaçatı toprak ve gayrimenkul olarak Türkiye'nin hatta dünyanın en iyi prim yapan yeri" diye konuştu. 



Lüks konutlar Hacımemiş mahallesi ve Taşevler bölgesinin geçmişte tarla olduğuna dikkat çeken Varhan, "Bu bölgede villalar artık milyon TL ile ölçülen rakamlara satılıyor. Alaçatı bu açıdan da inşaat sektöründeki yatırımcıların gözdesi" dedi. Son dönemde Alaçatı merkezin dışında bulanan yapıların da kıymetlendiğine değinen Varhan "Örneğin Karaferya Evleri, Port Alaçatı projesi... Bu projelerle hem eski dokuya sadık hem de modern yapılar sunuluyor. Karaferya'da otopark güvenlik gibi hizmetler var, Port Alaçatı'da ise yatınızı evinizin önüne demirleyebiliyorsunuz. Artık Alaçatı eski mimariye sadık modem yapılara da ev sahipiliği yapıyor" dedi. Alaçatı BelediBirçok ünlü ismin evinin bulunduğu Alaçatı, eski mimariye sadık modern yapılara da ev sahipliği yapıyor ye Başkam Muhittin Dalgıç ise, yüksek fiyatlar ve yoğun ilginin Alaçatı'yı tüketmeyeceğini söyledi. Dalgıç, "Balan bizler mimari ve imar açısından kurallarımızı koyduk, uyguluyoruz. Eğlence ve çarşı kurallarımız da hiç bozulmadan devam ediyor. Her geçen gün daha da ivme kazanan Alaçatı'nın güney sahilinde bir çok 5 yıldızlı otel yalanda hizmete girecek. Bu durum diğer etkenlerle birleşerek Alaçatı'yı çekim merkezi yapmaya devam edecek" dedi. 


Kahraman Durak/ Yeni Asır Gazetesi


Geri Dön