19 / 04 / 2024

Alanya kentsel dönüşümle değişecek!

Alanya kentsel dönüşümle değişecek!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşlarla bir araya gelip talepleri dinledi. Başkan Yücel, Alanya'nın çehresinin değişmesi için mücadele verdiğini söyledi.



Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin 4.’sünü düzenlediği ‘Geleneksel Öğrenci Konseyi Toplantısı’na katıldı. 

Yeni Alanya'da yer alan habere göre, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Alanya Şubesi tarafından düzenlenen kaynaşma kahvaltısının onur konuğu olan Başkan Yücel’e MÜSİAD Başkanı Mustafa Durusoy tarafından enerji ihtiyacını karşılamak için hazırlanan proje dosyası sunuldu. 

Cumhuriyet Mahallesi ve Alanya Sanayi Sitesi’nin kentsel dönüşüme alınmasının önemine dikkati çeken Başkan Yücel, açıklamasında, “Sadece siyasi kaygılarla hareket etseydim, kentsel dönüşüm çalışmasını seçim sonrasına bırakırdım. Ancak Alanya'nın çehresinin değişmesi için mücadele ediyorum. 50 yıllık bir mahalle olmasına rağmen camisi, ilkokulu, ortaokulu ve sağlık ocağı maalesef yok. Sağlık ocağı yaptık, doktoru atanmadı. Eskiden 90 bin lira olan daireler şimdi sadece kentsel dönüşümün adıyla bile 300 bine çıktı. Sanayinin yanında mevcut haliyle bir bölgede mi yaşamak istersiniz, yoksa sosyal alanları ve diğer tesislerini içinde barındıran bir bölgede mi?” ifadelerini kullandı.

Konaklı Mahallesi esnafıyla da buluşan Başkan Yücel, esnafla birlikte pazar kahvaltısı yaptı. Vatandaştan gelen talep ve önerileri tek tek not alan Başkan Yücel, esnafın şikayetlerini, talep ve önerilerini dinledi. 


Geri Dön