24 / 04 / 2024

Alanya-Konya arası 2 saate inecek!

Alanya-Konya arası 2 saate inecek!

ADALET ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 13 yıllık tek başına iktidarı döneminde Alanya'ya kazandıracağı en önemli yatırımlarından biri olan Kuşyuvası-Konya arasındaki viyadükler ve tüneller bitme aşamasına geldi.



ADALET ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 13 yıllık tek başına iktidarı döneminde Alanya'ya kazandıracağı en önemli yatırımlarından biri olan Kuşyuvası-Konya arasındaki viyadükler ve tüneller bitme aşamasına geldi. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan, 7 Haziran Genel Seçimleri'nde Antalya'dan milletvekili seçilen ancak 1 Kasım öncesi bu kez Mersin'den aday gösterilen Lütfi Elvan'ın özel olarak ilgilendiği yoldan müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Hadim Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Hadimioğlu, Konya ile Alanya arasını iki saate düşürecek viyadük ve duble yol hakkında bilgi verdi.


HEDEF: TURİZM VE TİCARİN GELİŞMESİ

Hadimioğlu, “İçeri Çumra’dan Eğiste Deresi’nin başlangıcına kadar olan Konya-Hadim Karayolu’nun 60 kilometrelik bölümünün duble yol yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Eğiste Deresi’nden Hadim’e kadar olan yerde de bir viyadük kurulacak. Bu viyadük ile rampa ve virajlar kalkacak, Alanya-Konya arası yakınlaşmış olacak. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Hadim'i ziyaret ettiğinde viyadük ve duble yolun yapımını kendisi müjdelemişti. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan da projenin sürekli takipçisi oldu. Ekim ayında bitmesi planlanan yolun tamamlanmasıyla bölge ticaretine ve turizmine büyük katkı sağlayacak" dedi.


YOLUN TAMAMI 'BÖLÜNMÜŞ' OLACAK

Başkan Hadimioğlu, 9 Mart 2014'te Hadim'i ziyaret eden Lütfi Elvan’a viyadük ve duble yol için proje ve mevcut verileri sunmuş, Bakan Elvan da konunun takipçisi olacağını, gerekli çalışmaları başlatacağını ifade etmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Başbakanlık görevini devraldıktan hemen sonra ilk ziyaretini Hadim’e gerçekleştirmiş, Hadim Kent Meydanı'nda halka hitap ederek yolun bir an önce bitirilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurgulamıştı. Projeyle birlikte Konya-Alanya arasındaki yol 'bölünmüş yol' olacak. 600 metrelik viyadükle yol 5 kilometre kısaltılacak. Yolun ilk etapta Alanya’ya kadar, sonraki etapta da Antalya’ya kadar bölünmüş yol olması planlanıyor. Bir zamanlar Konya’dan Hadim’e ve Taşkent’e 3.5 ila 4 saatte ulaşılırken, bu projeyle Konya-Alanya arası 2 saate kadar inecek.


Yeni Alanya


Geri Dön