27 / 04 / 2024

Alanya vizyon projelerde Antalya ile işbirliği yapmak istiyor!

Alanya vizyon projelerde Antalya ile işbirliği yapmak istiyor!

ALANYA Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Erkan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'ya yeterince hizmet getirmediğini söyledi. Alanya halkı vizyon projelerin Alanya için de hazırlanmasını istiyor.



ALANYA Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Erkan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'ya yeterince hizmet getirmediğini söyledi. Önceki gün yapılan Büyükşehir Meclisi'nde bu konuyu gündeme getirip Başkan Menderes Türel'e sebebini soran Demirci, "Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya’da yaptığı yatırım ve faaliyetlerden sadece yazılı medya aracılığıyla ya da kendi çabalarımla öğrenebildiğim kadar bilgiliyim. 2015 yılı içinde Büyükşehir bürokratları ve Başkan Türel zaman zaman gerçekleştirmekte oldukları yatırımlarla ilgili Alanya’ya geldi. Ancak bu ziyaretlerde yanlarında sadece AKP'li Alanya Belediye Meclisi'nin üyeleri ve Alanya Hizmet Birimi bürokratları vardı. Muhalefetteki MHP'li ve CHP'li meclis üyeleri bu tür toplantılara davet edilmedi. Bu nedenle Alanya'da hangi yatırımların planlandığı ya da gerçekleştirildiği hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olamadık" dedi.


 'YETERLİ HİZMET VERİLMİYOR' 


Demirci, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Örneğin Büyükşehir vizyonuyla Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun bir sahnesinin de Alanya’da açılmasını beklerken, 300 bin nüfuslu Alanya’da sadece bir kez tiyatro gösterisi yapıldı. Derelerden yüzey suyu izlenmesi amaçlı numune alındığı belirtiliyor ancak gerek halk sağlığı gerekse Alanya turizmi açısından büyük önem arz eden deniz suyu temizliğiyle ilgili yürütülen bir faaliyet olup olmadığı hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Mevcut Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde kapasitesinin üstünde depolama yapıldığı belirtiliyor. Ancak durum böyle olmasına rağmen yeni Katı Atık Bertaraf Tesisi yapımı için iki yılda sadece projeler hazırlanıp onay için bakanlığa gönderilebiliyor. Durumun vahameti ortadadır. Özellikle yaz aylarında Yumru Tepesi'ndeki çöplüğün kokusu, Tepe ve Sugözü Mahallesi'ne kadar iniyor. Halkımız bu durumdan rahatsızdır. Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediyesi acil olarak çalışmak zorundadır. 


'HALK OTOBÜSÜ HİZMETİ YETERSİZ' 


Toplu taşıma hususu ayrıca irdelenmesi gereken bir konudur. Çünkü toplu taşımacılık belediyelerin asli görevleri arasında olup, kârlılık amacı güdülmez. Eğer zarar oluşuyorsa bu zarar belediye tarafından karşılanır. Toplu taşımacılıkta esas, insanı bir noktadan diğer bir noktaya en kısa sürede ve mümkün olan en az araç değişikliği ile ulaştırabilmek olmalıdır. Alanya’da 2014 Yerel Seçimleri'nden önce kurulu olan toplu taşıma sistemi beldelerden ve köylerden insanların Alanya merkeze ulaştırılması mantığı çerçevesi içerisinde kurulmuştu. Ancak Büyükşehir Yasası'ndan sonra tüm belde ve köylerin birer mahalle olduğu esas alındığından artık Büyükşehir Belediyesi'nin bir mahalleden diğer bir mahalleye insanları taşıyacak yeni bir sistem kurması zorunlu hale gelmiştir. 


'VATANDAŞ BİRKAÇ ARAÇ DEĞİŞTİRİYOR' 


Artık Mahmutlar Mahallesi’nden kalkan bir otobüs Alanya içinde birden farklı noktalara ulaşmalı, hatta Alanya’nın en doğusundaki Uğrak Mahallesi'nden, en batıdaki Okurcalar Mahallesi'ne doğrudan ulaşım imkanı veren bir sistem oluşturulmalıdır. Oysa yerel seçimden bu yana geçen iki yıllık süreçte bu hususta hiçbir düzenleme yapılmadığını ve eski sistemin değiştirilmeksizin devam ettiğini görüyoruz. Yaz aylarında neredeyse 100 bin kişiye ulaşan nüfusuyla Mahmutlar Mahallesi'nde sadece 25 kişi kapasiteli ve engellilerin kullanımına olanak vermeyen 18 adet otobüs çalışmakta ve bu otobüsler Alanya’da tek bir noktada yolcularını indirmektedir. Gerek Alanya içinde, gerekse Alanya dışındaki diğer mahallelere ulaşmak isteyenler bu noktada değişim yapmak zorunda kalmaktadır.


'DİŞE DOKUNUR BİR PROJE YAPILMADI' 

Oysa Mahmutlar örneğinden yola çıkacak olursak, Barbaros Caddesi’nden otobüse binen bir kişinin Alanya merkez çarşısının yanı sıra, insan sirkülasyonunun yoğun olduğu Alanya Otogarı, Alanya Belediyesi, Damlataş, İskele, Emniyet Müdürlüğü gibi noktalara da doğrudan ulaşımı sağlanmalıdır. Yol, köprü ve içme suyu isale hatları dışında Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya’da dişe dokunur bir faaliyeti olmadığını düşünüyorum. Altyapı ve yol hizmetleri halk için önemli yatırımlar olsa dahi, rutin belediyecilik hizmetleridir. Özel bir vizyon gerektirmez. Menderes Türel vizyonunda bir belediye başkanının bu hizmetlerle övünmek yerine her yıl Antalya’ya gelen ortalama 11 milyon turistin yüzde 30’unu ağırlayan, Antalya'nın en büyük 3. ilçesi konumundaki yaklaşık 292 bin nüfusa sahip Alanya’ya, sınıf atlatacak iddialı projelerinin hayata geçmesini  beklerdik.


 'BİZ DE BÜYÜK PROJELER İSTİYORUZ' 


Başkan Türel, Büyükşehir Yasası'nın mimarlarından birisi olarak eğer Alanya’nın Antalya’dan yönetilmesinin doğru bir yaklaşım olduğuna inanıyorsa, Alanya halkının kendisinden beklentisi, Antalya için öngördüğü Lara Kurvaziyer Limanı, Boğaçay Projesi, Raylı Sistem, Kentsel Dönüşüm gibi vizyon projelerin Alanya Belediyesi ile işbirliği halinde Alanya için de hazırlanmasıdır. 2016 yılı için hazırlanacak Büyükşehir Belediyesi Faaliyet Raporu'nda benzer vizyon projelerin Alanya için de hazırlanmış olduğunu görmeyi ümit ediyoruz.



Yeni Alanya



Geri Dön