26 / 04 / 2024

Alanya'da DEMAŞ arazisine AVM yapılmasına vatandaştan da veto!

Alanya'da DEMAŞ arazisine AVM yapılmasına vatandaştan da veto!

Alanya Belediyesi’nin DEMAŞ arazisine AVM ile otel yapımını öngördüğü iddia edilen projesine vatandaşlarda karşı çıktı. Yapılan bir ankette, "DEMAŞ kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği park ve yeşil alan olarak kullanılmalı" seçeneği açık ara farkla Alanya halkının tercihi oldu...



Alanya Belediyesi’nin Alanya’nın kalbi DEMAŞ arazisine AVM ve otel yapılması için kolları sıvadığına ilişkin iddialar uzun süre gündemde ilk sıraları korudu. İddialara karşılık Alanya’nın dinamiklerinden “Yaptırmayız” açıklamaları duyulurken, Alanya medyasının amiral gemisi Yeni Alanya da vatandaşa sordu. www.yenialanya.com üzerinden yapılan ankette vatandaşlar “Alanya’nın en gözde lokasyonlarından biri olan Damlataş’ta bulunan DEMAŞ arazisi sizce nasıl değerlendirilmeli?” sorusunu cevapladı. Cevaplar arasında ise “Kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği park ve yeşil alan olarak kullanılmalı” ve “Alışveriş Merkezi (AVM) ve otel olmalı” seçenekleri yer aldı. 

AVM VE OTELE HALKTAN ‘VETO’ 

Yeni Alanya Gazetesi'nden Ceren Şahin'in haberine göre, ankete katılım sağlayan vatandaşlar ,“Kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği park ve yeşil alan olarak kullanılmalı” seçeneğini oyladılar. Seçenek yüzde 81,7 oranında oy aldı. "DEMAŞ arazisi alışveriş merkezi (AVM) ve otel olmalı" seçeneği ise yüzde sadece yüzde 18,3’lük oy aldı. Alanya halkı, anketteki tercihleriyle DEMAŞ arazisinin nefes alabilecekleri, kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri bir yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını bir kere daha çizmiş oldu. Alanya Belediyesi tarafından hazırlandığı iddia edilen ve AVM ile otel yapımını öngören proje ise şimdiden vatandaşlardan veto yemiş oldu. 

Alanya da DEMAŞ arazisine AVM yapılmasına vatandaştan da veto!

'KİMİN ÇIKARLARI GÖZETİLİYOR'

DEMAŞ iddialarına ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan bir değerlendirme yapan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, "Alanya’da kentsel dönüşüm adı altında yapılan rantsal dönüşüm kentin geleceğine hizmet etmiyor. Sanayi sitesinin yerine de yüzlerce işyeri düşünülüyor. 'Bina yık bina yap' mantığıyla kentin değil şahısların çıkarı gözetiliyor. Bu mudur?" diye sordu. 


Geri Dön