26 / 04 / 2024

Alanya’da uluslararası konut vurgunu!

Alanya’da uluslararası konut vurgunu!

Alanya’da dev bir konut projesinden 180 bin Euro karşılığında konut alan 8 yabancı yatırımcı, şirket tarafından dolandırıldıklarını iddia etti.



Alanya'da 16 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen bir konut projesinde 180 bin Euro'ya daire satın alan çoğunluğu Rus, 8 yabancı yatırımcı, projeyi hayata geçiren firmanın kendilerini dolandırdıklarını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. 

Hürriyet Gazetesi'nden Salim Uzun'un haberine göre, 2015 yılında başlayan olaylar serisi, tarafların karşılıklı suçlamalarıyla 2017 yılında yargıya konu oldu. 

Tapularda ipotek var mı?

İddialara göre, satış ve tapu işlemleri tamamlandıktan sonra şirkette görevli bir tercüman daire sahiplerini farklı zamanlarda notere götürüp “Elektrik, su ve aidat ödemelerinizi adınıza yapabilmeniz için vekâletiniz gerekiyor” dedi. Talebin normal bir uygulama olduğunu düşünen yatırımcılar genel vekâletnamelere imza attı. 1 yıl sonra şirketten aldıkları dairelerin tapularında herhangi bir ipotek olup olmadığını sordu ve belge istedi. İddiaya göre; şirket yetkilileri tapularda ipotek olmadığını gösteren bir takım belgeleri gösterdi. 

13 milyon 100 bin TL’lik ipotek

Tapu dairesine bizzat başvurarak sorgulama yapan mülk sahipleri, yapılan sorgulamada tapuların üzerinde 13 milyon 100 bin TL’lik ipotek olduğunu öğrendi. Harekete geçen taraflar noter yoluyla ipoteğin kaldırılmasını istedi. Yapılan çağrılar sonuç vermeyince konu yargıya taşındı. 

Sahte belge iddiası 

Yaşadıklarını anlatan mülk sahiplerinden Nazım Melikov ve Regan Dzhaforava, şu ifadeleri kullandı: “Projeden 3 daire satın aldım. Tapuları aldıktan sonra bizi notere götürerek su, elektrik ve aidat için genel vekâletname vermemiz gerektiğini, Türkiye’de işlerin böyle yürüdüğünü söylediler. İşlemlerin hızlı yürütülmesi için ne deniyorsa yaptık. 1 yıl sonra tapularımıza ipotek konduğuna dair bir takım iddialar duydum. Hemen şirket ortağını arayıp bunun doğru olup olmadığını sordum ve kendilerinden resmi belge istedim. Bana tapuda ipotek olmadığına dair belge gönderdiler. Fakat emin olamadığım için resmi kuruma bizzat başvuru yapınca dolandırıldığımızı öğrendim. Çünkü tapularımın üzerinde 13 milyon 100 bin TL’lik ipotek vardı.”

''Tehdit edildik''

Şirket yetkililerine durumu sorduğunu ancak kesin bir cevap alamadığını söyleyen Melikov, “Konuyu yargıya taşıyacağımızı avukatımız kanalıyla kendilerine ilettik. Hemen arkasından tehdit edildik. Aynı şekilde mağdur olan yaklaşık 8 aile daha var. Biz onlarla da iletişime geçtik. Yargı sürecini yakından takip edebilmek adına Türkiye’ye dönüş yapacağız. Umuyorum Türk adaleti bize sahip çıkacaktır” açıklamasında bulundu.

''Kredi çekmişler''

Aynı projeden 180 bin Euro karşılığı daire satın alan Rus vatandaşı Vasily Golinskiy ise şöyle konuştu: “Şirket 180 bin Euro karşılığı aldığım daireyi 288 bin TL olarak göstermiş. Üstelik komşularımın dairelerini usulsüz bir yöntemle ipotek gösterip bankadan 13 milyon TL’lik kredi çekmişler. Biz tüm resmi evraklara ulaştık. Bizden yıllık 1800 Euro aidat alıyorlar ancak ne havuz ne de SPA merkezi çalışıyor. Bu konuyu da yargıya taşıdık.”


Geri Dön