19 / 04 / 2024

Alanya'da yabancılar sosyal donatılı konut tercih ediyor!

Alanya'da yabancılar sosyal donatılı konut tercih ediyor!

Antalya Alanya’da 2019’un ilk on ayında 8 bin 433 konutun satışı gerçekleşti. Yerli müşteriler ucuz konutları tercih ederken yabancı müşteri ise sosyal donatılı site içerisindeki konutları tercih etti...



TÜİK verilerine göre 2018 Eylül’de 8 bin 853 konut satılırken, bu 2019 Eylül’de ise 8 bin 433 konut satışı gerçekleşti.

Gerçek Alanya Gazetesi’nde yer alan habere göre, turizm sezonunun bitimine doğru satışların yükselmesini beklediklerini ifade eden Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, yerli alıcının azaldığını, yabancı alıcının arttığını belirtti.

Alanya da yabancılar sosyal donatılı konut tercih ediyor!

Özsoy, “Yerli alıcı ucuz konutu yabancı alıcı ise sosyal donatıları olan site içerisindeki evleri tercih ediyor. Yerli alıcının azalma sebebi ekonomik sebepler, konut kredisi faizlerinin düşmesi ile birlikte sektörde hafif bir kıpırdama oldu. Ayrıca konutların gerçek değerlerine ulaşmasının da satışların az olmasının diğer sebeplerinden. Ayrıca inşaat malzemelerinin pahalı olmasından dolayı da son dönemde yeteri kadar konut üretilemedi. Yabancılara konut satışı kolaylaştıktan sonra bürokratik engeller kalktı, yabancılara satış arttı. Yabancı müşterilerin istediği özelliklerin en başında, konutun havuz, spor salonu, hamam sauna, çocuk oyun alanı gibi sosyal donatılara sahip olması. Daha önceki yıllarda Alanya’da en fazla Alman ve Rus vatandaşlar konut alıyordu. Bu yıl içerisinde Irak ve İran vatandaşlarına satışlar yoğunlaştı” diye konuştu.

2019 Eylül'de yabancılara 4 bin 177 konut satıldı!

2019 Eylül'de 146 bin 903 konut satıldı!


Geri Dön