20 / 04 / 2024

'Sosyal donatılı konut' talebi kalıcı olacak!

'Sosyal donatılı konut' talebi kalıcı olacak!

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok projeye imza atan Halil Avcı İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Avcı, pandemi döneminde artan 'sosyal donatılı konut' talebinin, pandemi sonrası da devam edeceğini söyledi.



Yurtiçinde ve yurtdışında konut, işyeri, hastane gibi binalar yapan Halil Avcı İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Avcı, pandemi döneminde artış gösteren 'sosyal donatılı konut' talebinin, pandemi sonrası da devam etmesini beklediklerini söyledi. Avcı, insanların artık spor salonu, çocuk bahçesi. yüzme havuzu gibi birimleri olan 'güvenlikli' sitelerde yaşamayı tercih ettiğini, yeni projelerini de bu trende uygun belirlediklerini kaydetti.

 Sosyal donatılı konut talebi kalıcı olacak!

Trend devam edecek

Dünya'dan Eray Şen'in haberine göre; yeni projeleri ve sektörle ilgili beklentileriyle ilgili konuşan Avcı, "Pandemi nedeniyle insanlar artık sosyal olanakları daha yüksek konutlara yöneldi ve bu eğilimin kalıcı olmasını bekliyoruz. Alım gücü yüksek olanlar villalara, orta gelir grubu ise yüksek sosyal donatılara sahip, kendi içinde bahçesi, koşu yolları, çocuk parkı, fitnes salonları olan sitelere yöneliyorlar. Pandemide sokağa çıkma yasakları nedeniyle artan bu eğilim, pandemi sonrasında da devam edecek gibi görünüyor" diye konuştu. Yeni projelerinde bu eğilimleri dikkate aldıklarıni ifade eden Avcı, "Şu anda ön talepleri topluyoruz, vatandaşın bu şekilde bir talebi var, çünkü yeni kapanmalar olması, COVID'in devam etmesi düşüncesi hakim. Zaten trend de o yöndeydi, bundan sonra da bu tarz konutlara talebin artacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

 Sosyal donatılı konut talebi kalıcı olacak!

Şirket olarak devlet taahhütleri ile yurtiçi ve yurtdışı yap-sat uygulamalar olmak üzere üç alanda faaliyet gösterdiklerini bildiren Avcı şu bilgileri verdi: "Konut ve işyeri geliştirme işlerimizin üçünü beraber yapıyoruz. Bu dönemde devlet projelerimize ağırlık verdik. Çukurova Hükümet Konağı'nı bitirmek üzereyiz,  İzmir  Mev Kolej kampüsünü teslim ettik, Yeni  Adana  Yumurtalık Hükümet Konağı'nın ihalesini aldık, başlıyoruz, Nevşehir Kozaklı 30 yataklı devlet hastanesi işini aldık başlıyoruz, Bursa Adli Tip Kurumu'nun ihalesini aldık, başlıyoruz. Devam ettiğimiz ve beklediğimiz başka ihaleler de var.''

Koronavirüsle müstakil evlerin fiyatları yüzde 100 arttı!

Pandemi ev tercihlerini nasıl etkiledi?


Geri Dön