19 / 04 / 2024

Pandemi ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Pandemi ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarıyla birlikte konut tercihleri de değişti. Ev arayan vatandaşlar apartman daireleri yerine müstakil ve bahçeli ev tercih etmeye başladı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını yaşam standartlarımızda büyük değişiklik yarattı. Medya Gazete'de yer alan habere göre; salgının artmasıyla birlikte apartmanlarda yaşama talebi azaldı.

Müstakil ve bahçeli evlere talebin arttığını dile getiren İnşaat Mühendisi Emrah Göze, “Bir zamanlar apartman yaşamı daha çok tercih edilirken bugün bahçeli evde yaşam herkesin ulaşmak istediği öncelikleri arasında yer almaya başladı. Ancak bu ilgi hobi bahçelerinde yüksek fiyata sebep odluğu gibi fırsatçılığa da neden oldu. Bu da pek çok şehirde denetimden uzak dayanıksız yapılaşmaya neden oldu” dedi.

Genel olarak iklim şartları dolayısıyla daha çok tercih edilen Ege Bölgesi’nde son yıllarda ciddi bir usulsüz yapılaşma meydana geldiğine dikkat çeken İnşaat Mühendisi Emrah Göze, “Ne yazık ki verimli tarım arazileri gelecekteki tarımsal üretimin uğrayacağı sıkıntılar göz önünde tutulmaksızın gelişi güzel yapılaşmaya başladı. İnsanlarımızın köy yaşamını tercih etmesi elbette güzel ama tarım alanlarını da korumak gerekiyor. Özellikle pandemi süreciyle birlikte tarım önümüzdeki yıllarda çok daha fazla önem taşıyacak. Ve küresel gücün en önemli etkeni olacaktır. Bu nedenle ülke genelindeki, yapılaşma için geniş kapsamlı master planlara ihtiyaç duyulmaktadır” şeklinde konuştu.

 Pandemi ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Şu anda Türkiye genelinde mevcut yapı stoku da dikkate alındığında yeni inşa edilecek yapılarda tam denetimli mutlaka mühendislik hizmeti almış yapıların mutlak suretle bir an önce hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden İnşaat Mühendisi Göze, “Türkiye deprem ülkesi. İleride bir felaket yaşanmaması için geç olmadan gerekli tedbirler alınmalıdır. Bu nedenle pandemi ile baş gösteren gelişigüzel yapılaşmanın bir önce önüne geçilmelidir” dedi.

Konutta trend tamamen değişti!


Geri Dön