24 / 04 / 2024

Alanya'da yeni imar planı tepkisi!

Alanya'da yeni imar planı tepkisi!

CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan imar projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çorbacı, onaylanan ilk imar planı değişikliğini eleştirdi.



Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan imar projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Çorbacı, “Onaylanan ilk imar planı değişikliği, Kargıcak Mahallesi’ndeki Gold City Otel’in kuzeyinde yer alan bir parselle ilgili. Kargıcak Mahallesi’nin imar planında kuzey kısımda bulunan yamaçların tamamında emsal 0.40 olarak kullanılıyor. Bir dönümlük bir parselde 400 metrekare yapılaşma hakkı bulunuyor. Onaylanan plan değişikliğinde ise emsal 0.75 e çıkarılıyor. Başka bir deyişle, Kargıcaklı vatandaşlar 1 dönüm parsele 400 metrekare yapı yapabiliyorken, sadece bu parsele özel yapılaşma hakkı 750 metrekareye çıkarılıyor” dedi.

‘ZENGİNLERE ÖZEL İMAR ÇIKIYOR’

Benzer bir kararın Obagöl Mahallesi’nde de alındığını söyleyen Çorbacı, şu ifadeleri kullandı: “1 dönümde 900 metrekare olan yapılaşma hakkı sadece 1 parsel için 1600 metrekareye çıkarılıyor. İnşaat alanının parsele özel artırılması kesinlikle doğru bir uygulama değildir. O parselin yanındaki diğer parsel sahipleri bu durumda mağdur edilmektedir. Kabul edilen imar tadilatıyla Kargıcak ve Oba’daki diğer vatandaşlar mağdur edilmiş, sadece birkaç parsele avantaj sağlanmıştır. İnşaat alanının artırılması bölgede yapılabilecek daire sayısını arttıracak, daire sayısı artınca o bölgedeki yaşayan insan nüfusu otomatik olarak artacaktır. Ancak nüfus artışına bağlı olarak yol genişlikleri, yeni okul alanları ve yeni cami alanları artırılmadığından zaten eksik olan bu tür sosyal alanlar iyice eksilecektir.”

‘VATANDAŞIN HAKKI GASP EDİLİYOR’

Alınan bu kararın diğer parseller için emsal niteliğinde olacağını ve diğer parsellerde de benzer düzenleme talep edileceğini söyleyen Çorbacı, “Bu durumda nüfus artacak, yeşil alanlar, okul alanları, cami alanları, yol genişlikleri iyice yetersiz kalacak ve şehrin kalitesi düşecektir. Bu tip düzenlemelerin parsel ölçeğinde değil, mahalle bütününde yapılması, konut alanlarının yanı sıra okul, cami, park, otopark alanları ve yol genişlikleri artırılmalıdır. Bu şekilde yapılacak bir düzenlemede tüm vatandaşlar inşaat artışından eşit olarak faydalanmış olacak ve hakkaniyet sağlanacaktır. Tam da seçim arifesinde Büyükşehir Meclisi’nde CHP grubunun ret oylarına karşılık parsele özel yapılan bu tip plan değişikliklerin onaylanması manidardır. Alanya, Kargıcak ve Obagöl’de bazı kişilere verilen bu özel imtiyazların gerekçesini vatandaş sandıkta sormalıdır. CHP olarak yapılan bu imar değişikliklerinin gerekçesini Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Alanya’daki temsilcilerinden Alanya halkı adına öğrenmek istiyor ve yanıt bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘1 NİSAN SONRASI HERKESE EŞİT HİZMET’

Sosyal belediyecilik anlayışını Alanya’ya ve tüm Antalya’ya göstereceklerini söyleyen Çorbacı, “Biz eşit olarak tüm vatandaşlarımıza imar planlarında sadece zenginlerin veya fakirlerin değil, tüm halkın hakkını savunacağız, kimseyi kayırmayacağız, herkese eşit olacağız” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön