23 / 04 / 2024

Alanya'ya hızlı trenle turizm akını olacak!

Alanya'ya hızlı trenle turizm akını olacak!

Alanyalılarla buluşan Bakan Elvan, "Hızlı tren güzergahı Manavgat'a kadar geliyordu ama Alanya'yı da ekledik. Hızlı trenle Konya, Kayseri, Kapadokya bölgesinden Alanya'ya turist akını olacak" dedi.



ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu'nda partililer ve vatandaşlarla buluştu. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Sena Nur Çelik, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'in kapıda karşıladığı Lütfi Elvan, salona alkışlar eşliğinde eşi ile birlikte girdi.




İL KONUSUNDA DESTEK İSTEDİ

TOPLANTIDA konuşan ALTSO Başkanı Şahin, "Ulaşım çok önemli. Başta Alantur Girişi, Devlet Hastanesi ve Telekom Kavşağı'na birer köprülü kavşak yapılmalı. AK Parti iktidarında hiç İl kararı alınmadı. AK Parti teşkilatlarının tozunu yutmuş bir kardeşiniz olarak, bugün İl kararı alınsa Alanya'nın ilk sırada olduğunu biliyorum. İl konusunda da desteğinizi rica ediyoruz. Aramızda Sena Nur Çelik kardeşimiz de var. Açıkcası Alanya'nın adayı denince ben de hayıflamıştım, çok sesli düşünmedim ama Acaba takip edebilir mi, Alanya'nın sorunlarını dedim. Tamam bizim Alanya'nın milletvekili adayı.Samimi ve sempatik tavırlarıyla o düşüncelerimizi yok etti. Allah yolunu açık etsin, kendisine başarılar diliyorum" dedi.




BAKAN TEŞEKKÜR ETTİ

ALANYALILARA 13 yıllık AK Parti iktidarında yapılan hizmetleri tek tek anlatan Bakan Lütfi Elvan, "Sayın Başbakanımız bana, 'Antalya'dan milletvekili adayı yapacağını söyledoiğinde bana, 'Alanya benim için son derece önemli. Ulaştınma Bakarlığı yapmış birisi olarak seni Antalya'ya gönderiyorum, Antalya ve Alanya'nın ulaşım sorunlarını temelden çözecek bir formül ortaya koy ve o sorunları çöz ve ortadan kaldıralım dedi. Tabiki bugüne kadar yapılan çok sayıda icraat var. Ben Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımız Ahmet Davutoğmu'na ve Dışişleri bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na huzurlarınızda teşekkür ediyorum, onların katkısı büyük" diye konuştu.




"ALANYA'YA HIZLI TREN GELECEK"

'Eğer siz ulaşılabilir ve erişilebilir değilseniz, o zaman sizin kalkınmanız oldukça zordur' diyen Bakan Elvan, "Biz ulaşılabilir ve erişilebilir bir Alanya için mücadele ediyoruz. Antalyamızı hızlı trenle buluşturuyoruz. Sadece Antalyamızı değil, bizim yapmış olduğumuz proje aslında Alanya ilçesi yoktu aslında onu da söyleyeyim. Manavgat'tan Serik, Serik'ten Antalya'ya inen bir yoldu, arkadaşlarla da görüştük, Alanya'yı da görüştüm, Alanya­Manavgat arasında bir hızlı tren hattı yappacağız, bunun sözünü veriyorum. Manavcgat­Alanya arasındaki hızlı tren güzergahı için çalışmaya başladık, hemen ihaleye çıkacağız. Bu kısmı da Alanya'yı da hızlı tren hattına ekliyoruz. Siz Alanya'dan hızlı trenle Ankara'ya ne kadar saatte gideceksiniz, biliyor musunuz? Tam iki saat 45 dakikada. Ankara'ya ulaşacaksınız, İstanbul'a ne kadar saatte ulaşacaksınız, 6 saatte ulaşmıyorsunuz, 5 saatte ulaşacaksınız.Hızlı tren hattının önemi şu, Alanya tarımsal açıdan önemli bir potansiyele sahip. Artık sadece yolcu taşımacımığı için değil, üretmiş olduğunuz tarımsal ürünleri Anadolu'nun dört bir yanına hızlı trenle gidecek. Hızlı tren sayesinde maliyetler düşecek, Alanya'dan ürünlerinizi 4 liradan götüreceksiniz. Hızlı trenin yapılmasıyla birlikte Konya, Kayseri, Kapadokya bölgesinden de Alanya'ya turist akını olacak. Biz bu hızlı tren güzergahına da turizm treni diyoruz. Yani Antalya­Alanya­Manavgat'tan Konya'ya, ordan Kapodakya'ya oradan da Kayseri'ye uzanacak olan hattımıza turizm tren hattı diyoruz" diye ifade etti.



"ŞEHİR İÇİ TRAFİK RAHATLAYACAK"

ALTSO Başkanı Şahin'in köprülü kavşak talebine de yanıt veren Şahin, "Kargıcak'tan önce 20 kilometrelik bir yol var ama biz onu öncelikli görmüyoruz. Biz 14 kilometrelik Alanya kent merkezi trafiğini rahatlatacak olan Alanya'ya bir Çevreyolu kazandırıyoruz. Bu konuda çalışmaları tamamladık, kamulaştırma yapılması gerekiyor. Bu bölgeyi bakanlık olarak Karayolları ağına aldık, projesi de hazır" dedi.



"KRUVAZİER TURİZMİ ÖNEMLİ"

ALANYA için kruvazier turizminin de önemine dikkat çeken Elvan, "Alanya Limanı, özellikle turizm açısından kapasitesinin daha da arttırılması ve vatandaşlarımızın hizmetine daha fazla sunumunu gerçekleştirmek gerekiyor. Bazı sıkıntılarınız var. Biz öncelikle gemilerin geç yanaşmasında römorkor kullanılıyor, şuanda. Römorkor zorunluluğunu kaldıracağız. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyor, artık gemilerin yanaşması için römorkora ihtiyacınız olmayacak. Özellikle kruvazier açısından Alanya limanının çok daha cazip hale gelebilmeli. Alanya limanının kruvazier turizmi için daha da ayrıcalıklı daha öncelikli konuma getericeğiz., Peki nasıl getireceğiz, kruvazier işletmecilik için maliyet tutan ve biim bakanlığımızın yetkisinde olan bazı hususlar var, Alanya'ya pozitif ayrımcılık yapıp, buradaki maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Bu kapsamda kruvazir turizmini Alanya'ya geliştireceğiz. Alanya limannı kruvazier işletmeciliğıi açısından gelişmesini sağlayacağız. Marina ve yat limanı konusunda talep gerirse, bunu değerlendirir ve yatırım yapabiliriz. Gelişmiş ülkelerle Atalya ve Alanya gibi merkezlerimizi kıyasladığımızda kruvazier turizmi açısından yat limanı saysı da çok düşük" diye konuştu.



"ARAŞTIRMA HASTANESİ YAPILACAK"

BAKAN Elvan sözlerini şöyle sürdürdü: "Alanya'yı önemli bir sağlık merkezi yapacağız. Bu konuda da kaygınız olmasın. Alanya Bölge Hastanesi'ni yapıyoruz, inşallah kısa sürede tamamlayacağız. Alanya'nın batı ve doğusunda Devlet Hastanesi Semt Polinikliğini kuruyoruz. Bunlara ilave olarak 500 Yataklı Araştırma Hastanesi'ni programını yaptık, yatırıma aldık. Tıp Fakültesinin alt yapısını oluşturuyoruz. Tıp Fakültesi'nin kurulmasıyla birlikte Alanya çok önemli bir merkez olacaktır. Alanya'da sağlık anlamında önemli işler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Alanya'nın önemli bir tarım potansiyeli var. Tarımsal sulama konusunda önemli çalıyma yaptık ama bunları daha da önemli noktalara oluştarmık istiyoruz. Ben Alanya'nın milletvekili adayıyım ve sonuna kadar da sizlerin arkasındayım. İkinci atılım döneminde de Alanya gelişecek. Her projenizin takipçisi ben olacağım. Başta ulaştırma olmak üzere hertürlü yatırımları da gerçekleştireceğiz."




Deniz Postası Gazetesi


Geri Dön