28 / 03 / 2024

Iğdır hızlı trenle tanışacak!

Iğdır hızlı trenle tanışacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır'daki projeler ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, havalimanı ile tanışan Iğdır'ın hızlı trenle de tanışacağını belirtti.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Kars demiryolunu Iğdır Dilucu, Nahçıvan üzerinden ta Pakistan'a oradan Çin'e bağlayacak ciddi bir koridora ihtiyacımız var. Onun için de Iğdır, demiryolunu hak ediyor. Bu projelerin de süreçlerini yürütüyoruz. İnşallah Iğdır bölünmüş yollarla tanıştığı gibi, sıcak asfalt ve havalimanı ile tanıştığı gibi hızlı trenle de tanışan illerimizden olacaktır. Bunun da gereğini hep beraber yapacağız." dedi.


Bakan Arslan, çeşitli temasları kapsamında geldiği Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı'nda, Vali Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, il protokolü ve partililerce karşılandı.


Daha sonra Tuzluca ilçesine geçen ve esnaf ziyaretinde bulunarak, sorunlarını dinleyen Arslan, vatandaşların ramazan ayını tebrik etti. 


Arslan daha sonra Karakoyunlu Kaymakamlığını ziyaret ederek, vekaleten kaymakamlık görevini yürüten Vali Yardımcısı Harun Yücel'den ilçe hakkında bilgi aldı.


Karakoyunlu Atatürk Parkı'nda vatandaşlara hitap eden Arslan, bu bölgenin kalkınması için hizmetlerin sürdüğünü söyledi.


Arslan, AK Parti olarak Iğdır'daki 10 kilometrelik bölünmüş yolu 172 kilometreye çıkardıklarını anlatarak "Tam 17 katına çıkarmış bulunmaktayız. Iğdır ve ilçelerinde hiç sıcak asfalt yokken 74 kilometreye çıkardık inşallah bir sonraki geldiğimizde en azından plakayı zikir etmiş oluruz. Iğdır'ın 76 olan plakasının üstüne çıkmamız lazım." diye konuştu. 


Kars'tan sonra Gürcistan sınırına giden bir tünel yaptıklarını aktaran Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ardahan'dan sonra Karadeniz'e giden Sahara geçit var orada bir tünel yapıyoruz. Amacımız ne? Bu bölgeden çıkan bir yük her yere kolay erişsin. Buraların ekonomisi, ticareti büyüsün. İran'dan çıkan bir yük başka güzergahtan değil Iğdır üzerinden Karadeniz ve Gürcistan'a gitsin. Nahçıvan'dan çıkan bir yük de Kars'tan Gürcistan'a yine aynı şekilde Karadeniz'e gitsin. Karadeniz ve Gürcistan'daki yük de gelsin Iğdır üzerinden Doğubayazıt, inşallah Tendürek'te de tünel yapacağız bunun sözünü vermiştim oradan Van, oradan Irak ve Suriye. Sorumluluğu büyük alınca ülkeyi ve ili düşünen birileri olunca fotoğrafı da artık büyük ortaya koyduk büyük projeler yapıyoruz."


Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çin'de gerçekleştirilen programa değinerek, "Çin'den ta Avrupa'ya giden ciddi bir yük talebi var. Bizim hafızamızın alamayacağı kadar. Yüz milyonlarca ton. Sonuçta bu bir yerden geçecek, bir yerden geçmesi lazım. Onun için Bakü-Tiflis-Kars'ı yapıyoruz ama bu yetmiyor. Onlarla da görüştük, Azerbaycan ve İran ile de görüştük ve çalışmalar devam ediyor. Kars demiryolunu Iğdır Dilucu, Nahçıvan üzerinden ta Pakistan'a oradan Çin'e bağlayacak ciddi bir koridora ihtiyacımız var. Onun için de Iğdır, demiryolunu hak ediyor. Bu projelerinde süreçlerini yürütüyoruz. İnşallah Iğdır bölünmüş yollarla tanıştığı gibi, sıcak asfalt ve havalimanı ile tanıştığı gibi hızlı trenle de tanışan illerimizden olacaktır. Bunun da gereğini hep beraber yapacağız." ifadelerini kullandı.


- İl Genel Meclisi seçimleri


Arslan, kentte 4 Haziran'da yapılacak İl Genel Meclisi seçimleri için destek isteyerek, şöyle devam etti:


"Bu seçim başka seçimlere benzemiyor. Bütün Türkiye'nin dikkatinin üzerinde olduğu bundan sonraki 2,5 senede de alacağımız hizmetlerle ilgili terazimizin tartısı olacak. Terazinin kefesine ne kadar ağırlık koyarsak karşı tarafa o kadar çok malzeme alma şansımız var. Bizim tartının ağırlık kefesi 4 Haziran'daki sonuçlar. O kefemizin inşallah güçlü olması lazım. Siz her zamanki gibi bizi güçlü bir şekilde destekleyin biz de sizi güçlü bir şekilde hizmet getirmeye devam edeceğiz." 


AK Parti'nin oylarını bölmek, HDP'nin güçlü çıkmasını sağlamak isteyenler olduğunu dile getiren Arslan, şunları kaydetti:


"Kusura bakmasın da HDP güçlü çıktığında bu ile ne kadar hizmet ettiğini bu ilin insanı çok iyi biliyor. Lütfen elinizin eriştiği, dilinizin döndüğü, kolunuzun uzandığı, şimdi kola da gerek yok bir telefon tuşuyla hal oluyor, nazınızın geçtiği herkese 'Sakın ha tuzağa düşüp bir oyun boşa gitmesine izin vermeyin' deyin."


HDP'ye oy verenlerin bu partinin hizmetini gördüğünü belirten Arslan, "Hangi hizmeti yapılmayan hizmeti. İşçi Partisi şimdi oldu Vatan Partisi, gelmiş Iğdır'da meydanlara düşmüş. Bırak Iğdır'ı. Iğdır beraber olmuş, 'Hizmetin peşinden gideceğim, bana hizmet edenleri seçeceğim' diyor. Sen gelmişsin bölmeye çalışıyorsun. O yüzden bir oyun da kıymetini bilelim. Oyun bölünmesine izin vermeyin." diye konuştu. 


Arslan, konuşmaların ardından Karakoyunlu Gazi Yatılı Bölge Ortaokulu'nda verilen iftar programına katıldı. 





AA


Geri Dön