26 / 04 / 2024

Alarko Carrier, Çin’deki faaliyetlerini de hızla artırıyor!

Alarko Carrier, Çin’deki faaliyetlerini de hızla artırıyor!

Büyük projelerin çözüm ortağı olmaya devam eden Alarko Carrier, Çin’deki faaliyetlerini de hızla artırıyor. İklimlendirme sektörünün öncü kuruluşlarından Alarko Carrier, 90’ların sonunda başladığı Çin ihracatlarına bir yenisini daha ekliyor.



Alarko Carrier, ağır iş teçhizat üreticisi Shanghai Zhenhua Heavy Industry Co. Ltd.’den (ZPMC) 12 adet 50UA065 model çatı tipi klima ve 6x2 adet 53NQV025 - 53NQV035 model split klima olmak üzere toplam 24 adet sipariş aldı.

 

Tüm dünyaya ihraç ettiği ucuz ürünlerle bilinen Çin’e, başta çatı tipi klimalar olmak üzere, yağ brülörü ve panel radyatörler ihraç eden Alarko Carrier, Çin’le yaptığı ticaret kapsamında şu ana kadar toplam 157 adet sipariş aldı, 2 milyon 65 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Asya, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde aktif rol oynayan ve 2013’te, 51 ülkeye 51 milyon TL’lik ihracat gerçekleştiren Alarko Carrier, Çin’deki faaliyetlerini de hızla artırıyor.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Alarko Carrier Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin, “Alarko Carrier olarak, ürünlerimize ilgi gösteren bölgelere ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, diğer Asya ülkelerinde olduğu gibi ekonomik yönden hızla büyüyen Çin’de de çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Çin’e radyatör ve kombi cihazlarıyla başladığımız ihracat kapsamında ileri teknolojili ve enerji tasarrufu sağlayan cihazların talep görmesi, iş ilişkilerimizin geleceği açısından umut veriyor.” dedi.

 

Cirosunun %13’ünden fazlasını ihracat oluşturan ve 2014’te de büyük projelerin çözüm ortağı olmaya devam eden Alarko Carrier, Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Rusya, Kazakistan, Kenya, Angola, Yeni Zelanda ve Avustralya gibi ülkelere ihracat yapıyor.

 

Alarko Carrier, ihracat performansıyla İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından 2013 Yılı En Fazla Klima Santralleri İhracatı Yapan Şirket kategorisinde de birincilik ödülüne layık görüldü.


Geri Dön