26 / 04 / 2024

Alarko Holding İstanbul'daki metro ihalelerine talip!

Alarko Holding İstanbul'daki metro ihalelerine talip!

Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu metro projeleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. 




Alarko Holding CEO'su iptal edilen Kaynarca-Pendik-Tuzla metro projesinin yapılacağını, belediye ile birlikte finansman modeli için çalışmalar gerçekleşeceğini açıkladı. 

 

Bloomberg HT'de katıldığı bir programında açıklamalar yapan  Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu, "Biz İstanbul'daki metrolara da talibiz, gücümüzün el verdiği kadarını yap-işlet-devret modeliyle yapmak istiyoruz. Bunu da zaten ilk önce biz gündeme getirmiştik fakat daha sonra Belediye biz yapacağız dedi. Kaynarca-Pendik-Tuzla projesi de yapılacak, finansman modelleri üzerinde çalışıyoruz, İstanbul'un da çok ciddi metroya ihtiyaç var, finansmanını da bulacağız." diye açıklamalar yaptı.  Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu şu sorularına yanıtladı. 

 

1-) 2018 için plan ve projeleriniz nelerdir?
Yap-işlet-devret modelinin aynısına İstanbul için de talibiz. İstanbul'da bugün yaklaşık bin kilometre metroya ihtiyaç var. Tabii bunların hepsinin devletin imkanlarıyla yapmak mümkün değil. Özel sektör ile biraraya gelip modeller üzerinde düşünmek gerekiyor ve bu projeleri PPP modeliyle Kamu-Özel sektör işbirliği ile yapabiliriz.

 

Biz İstanbul'daki metrolara da talibiz, gücümüzün el verdiği kadarını yap-işlet-devret modeliyle yapmak istiyoruz. Bunu da zaten ilk önce biz gündeme getirmiştik fakat daha sonra Belediye biz yapacağız dedi. Kaynarca-Pendik-Tuzla projesi de yapılacak, finansman modelleri üzerinde çalışıyoruz, İstanbul'un da çok ciddi metroya ihtiyaç var, finansmanını da bulacağız.

 

2-) Havaray Projesi de iptal olmuştu. Burada son gelişmeler neler?
Burada rakiplerimiz dava açtılar, Kamu İhale Kurumu ihaleyi iptal etti. Sonra da Belediye bu projeden vazgeçti. Ama Havaray yerine metro yapılacak ve bunun da çözümü budur.

 

3-) Kanal İstanbul Projesi ile ilgilenir misiniz?
Tabii ki çok büyük bir proje ve risklerini de beraberinde getiriyor, teorik olarak ilgileniriz ama bizim muhafazakar bir düşüncemiz var o da şu "Dereyi görmeden de paçamızı sıvamayız".

 

Yani bu suyun derinliği ne kadar? Bu suda biz yüzebilir miyiz yüzemez miyiz? Yüzebilirsek tabii tek başımıza kastetmiyorum, yerli veya yabancı ortaklıklar gerektiren bir proje. Bu tek bir konsorsiyumunda altından kalkacağı bir proje değil..


Geri Dön