25 / 04 / 2024

Alarko, İstanbul'un yeni havalimanına talip olacak!

 Alarko, İstanbul'un yeni havalimanına talip olacak!

Üçüncü havalimanına talip olduklarını söyleyen Alarko CEO'su Yavrucu, ihalede konsorsiyum olarak yarışacaklarını söyledi



Alarko Şirketler Topluluğu CEO'su  Ayhan Yavrucu, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ihalesiyle yakından ilgilendiklerini söyledi. Türkiye'de en çok havalimanı yapan şirket olduklarını belirten Ayhan Yavrucu, 'Muhtemelen konsorsiyum ile ihaleye gireceğiz' dedi. Yavrucu, Alarko Şirketler Topluluğu'nun Bahçeşehir Üniversitesi ile MBA alanındaki işbirliği toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada 'Atatürk Havalimanı'nın şu anda iç hatlar terminali olarak kullanılan bölümünün yanı sıra Sabiha Gökçen'in ilk terminalini, Çarşamba Havalimanı gibi çok sayıda limanı yaptık. Ayrıca 30'a yakın da NATO havalimanı inşaa ettik. Bu konuda Türkiye'deki en deneyimli şirketiz, yeni havalimanıyla da ilgileniyoruz' dedi.  Türkiye'de artık milyon dolarların küçük paralar olarak görüldüğünü de belirten Yavrucu, 'Bu işlerin maliyeti oldukça fazla, büyük olasılıkla bir konsorsiyumla gireriz' şeklinde konuştu. Ön yeterlilik başvurusu yaptıkları köprü ve otoyolların özelleştirmesi ihalesinde finansman ile ilgili henüz net bir planlama yapmadıklarını söyleyen Yavrucu, enerji alanındaki yatırımları da artıracaklarını belirtti.


Bahçeşehir'den çalışanlara eğitim

ALARKO, 2011 yılında kendi içinde başlattığı eğitim çalışmalarını Bahçeşehir Üniversitesi bünyesine taşıdı. İki kurum arasında dün imzalanan anlaşmayla Alarko Şirketler Topluluğu çalışanları mali işler, pazarlama-satış, mühendislik ve destek birimler alanlarında MBA eğitimi alacak. Şu an Türkiye'deki MBA programlarının ihtiyaca yanıt vermediğini belirten Yavrucu, 'Eğitimlerin yüzde 70'ini Bahçeşehir Üniversitesi kadrosu, yüzde 30'unu ise bizim yöneticilerimiz verecek' dedi.

Akşam



Geri Dön