19 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı'na 'Büyük Göç'ün yüzde 38'i tamamlandı!

İstanbul Havalimanı'na 'Büyük Göç'ün yüzde 38'i tamamlandı!

İstanbul’un yeni havalimanına doğru dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’ndan başlayan büyük göçün yüzde 38'i tamamlandı. Taşınma işlemi havadan görüntülendi.



Türk Hava Yollarının (THY), yeni evi İstanbul Havalimanı'na nihai geçiş operasyonu planlanan şekilde sürüyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; THY dünyanın en büyük havalimanı projesi olan ve ilk etap açılışı geçen ekim ayında yapılan THY'nin yeni evi İstanbul Havalimanı'na doğru büyük taşımanın bu gece saat 03.00'te başladığını açıkladı.

İstanbul Havalimanı na Büyük Göç ün yüzde 38 i tamamlandı!

YÜZDE 38'İ TAŞINDI

Geçen 6 saatlik süre zarfında operasyonun yüzde 38'i başarıyla tamamlandı. Küresel havacılık tarihinde benzeri görülmemiş taşınma operasyonu, toplamda 45 saat sürecek ve 6 Nisan Cumartesi günü saat 23.59'da bitecek.

UÇUŞLARA KAPATILACAK

Operasyonun planlanan şekilde hayata geçirilmesi adına yarın saat 02.00 ile 14.00 arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapalı olacak.

İstanbul Havalimanı na Büyük Göç ün yüzde 38 i tamamlandı!

YARIN SAAT 14'TE BAŞLAYACAK

Taşınma süresince operasyonlar, yarın saat 14.00'te İstanbul Havalimanı'ndan başlayacak.

"Büyük Göç" süresince gerçekleşecek ilk uçuş ise İstanbul Havalimanı-Ankara Esenboğa Havalimanı arasında gerçekleşecek. Devamındaki süreçte, THY'nin İstanbul Havalimanı'ndan icra edeceği uçuşlar, belirli bir plan kapsamında kademeli olarak artış yapılacak.

VİNÇLERLE YÜKLENİYOR

Türk Hava Yolları'na (THY) ait malzeme, konteyner ve araçlar, Atatürk Havalimanı apronunda vinçlerle tırlara yükleme yapılıyor. Aprondaki işçiler de belirlenen alanda nakil işlemleri için mesailerine devam ediyor.

İstanbul Havalimanı na Büyük Göç ün yüzde 38 i tamamlandı!

5 AYRI NOKTADA BACKUP İSTASYONU

Polis ve jandarma ekipleri de taşınmada herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için güvenlik önlemi alıyor ve güzergahta bulunan 5 ayrı noktada da "backup" istasyonları kuruldu. Araçlarda oluşabilecek olası arıza ve diğer durumlara bu noktalardaki görevliler anında müdahale edilebilecek.

167 UÇAK İNECEK

Atatürk Havalimanı'ndan farklı zamanlarda hareket eden THY'ye ait uçakların İstanbul Havalimanı'na intikali devam ediyor. 45 saat sürecek taşınma sürecinde ilk etapta THY'nin 167 uçağının İstanbul Havalimanı'na inmesi planlanıyor.

İstanbul Havalimanı na Büyük Göç ün yüzde 38 i tamamlandı!

İstanbul Havalimanı'na yakın ilçelere talep arttı!

Atatürk Havalimanı’nda ofis ve mağazalar kapanmaya başladı!


Geri Dön