25 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı’nda ofis ve mağazalar kapanmaya başladı!

Atatürk Havalimanı’nda ofis ve mağazalar kapanmaya başladı!

86 yıldır hizmet veren ve ticari uçuşlara kapatılacak olan Atatürk Havalimanı’nda taşınma işlemi başladı. İç ve dış terminallerinde bulunan birçok firma, ofis ve mağazalarını kapattı.



Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınma operasyonu gece saat 03.00’da başladı. Uzun zamandır dış hatlar ile iç hatlarda kiracı olan birçok firma, ofis ve mağazalarını kapatmaya başladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul Havalimanı’na taşınma işini yapacak olan lojistik firması da Atatürk Havalimanı’nda hazırlıklara başladı. Atatürk Havalimanı apronunda belirlenen taşınma alanına vinçler, araçlar ve konteynerler getirildi. Taşınma işleminde görev yapacak personel ve basın mensupları için çadır kuruldu.

 Atatürk Havalimanı’nda ofis ve mağazalar kapanmaya başladı!

47 BİN TON MALZEME TAŞINACAK

Toplam 47 bin tondan fazla malzeme, iki havalimanı arasında taşınacak. Operasyonda 1800’den fazla personel görev alacak. Taşınmada 686 TIR’dan oluşan malzeme ile karadan gidebilen 700 THY aracı ve bin 386 araçlık bir organizasyon planlandı.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

Büyük göçün başarılı bir şekilde tamamlanması ve İstanbul sakinlerini minimum düzeyde etkilemesi için taşıma güzergıhında birçok tedbirler alındı. Bu kapsamda;

 Atatürk Havalimanı’nda ofis ve mağazalar kapanmaya başladı!

ATATÜRK HAVALİMANI’NDAN İSTANBUL HAVALİMANI’NA GİDİŞ - GELİŞ İSTİKAMETİ

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na gidiş istikametine:

5 Nisan saat 22.00’den itibaren 6 Nisan saat 10.00’a kadar, 12 saat boyunca, Yeşilyurt havuzlu kavşaktan başlayarak, Atatürk Havalimanı Caddesi, Mahmutbey Yeşilköy Bağlantı yolu (Basın Ekspres Caddesi), O-7 Kuzey Çevre Otoyolu, O-6 Kuzey Marmara Otoyolu’ndan İstanbul Havalimanı girişine kadar,

6 Nisan saat 10.00’dan saat 23.59’a kadar 14 saat boyunca, Yeşilyurt havuzlu kavşağından başlayarak, Atatürk Havalimanı yönünde, Atatürk Havalimanı Caddesi, Mahmutbey-Yeşilköy Bağlantı Yolu (Basın Ekspres Caddesi) Mahmutbey Kavşağı’na kadar kapatılacak

 Atatürk Havalimanı’nda ofis ve mağazalar kapanmaya başladı!

İstanbul Havalimanı’ndan Atatürk Havalimanı gidiş istikametine:

6 Nisan saat 01.00’den itibaren aynı gün saat 10.00’a kadarki 9 saatlik süreçte, İstanbul Havalimanı’ndan başlayarak, O-6 Kuzey Marmara Otoyolu (Avrupa Otoyolu Yatırım ve İşletme AŞ), O-7 Kuzey Çevre Otoyolu, Mahmutbey-Yeşilköy bağlantı yolu (Basın Ekspres Caddesi) Yeşilyurt havuzlu kavşağa kadar, 5 Nisan saat 22.00’den başlayarak, O-7 Kuzey Çevre Otoyolu’nun Mahmutbey Kavşağı ile Reşadiye Kavşağı arasında kalan kesimin 24 saat boyunca kapatılacak.

 Atatürk Havalimanı’nda ofis ve mağazalar kapanmaya başladı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanmak zorunda kalan tüm araç sınıflarının yolun trafiğe kapatıldığı 24 saat boyunca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişine izin verilecek.

 

İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemi başladı!


Geri Dön