26 / 04 / 2024

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmalar ve burada ne yapılacağına ilişkin açıklama yaptı. Havalimanının bir pistinin acil durumlar için açık tutulacağını söyleyen Adil Karaismailoğlu, diğer alanın 'Millet Bahçesi' olacağını açıkladı.

"YERLEŞİM YERLERİ ARASINA SIKIŞTI"

Bakan Karaismailoğlu, "Atatürk Havalimanı, bir tarafında Bakırköy, Bahçelievler, Sefaköy, Florya, Yeşilköy gibi tamamen yerleşim alanları içine sıkışmış bir yerdi ve de kapasitesini tamamen doldurmuş, kapasite artırımı ihtiyacına cevap veremeyen bir havalimanı olmuştu. Tabii ki burada bir değişim gerekiyordu ve yeni yatırım gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön