24 / 04 / 2024

Alateks Tekstil fabrikası icradan satılık! 4 milyon 519 bin TL'ye!

Alateks Tekstil fabrikası icradan satılık! 4 milyon 519 bin TL'ye!

Kırklareli İcra Müdürlüğü, Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Kavaklı Köyü, Merkezaltı Mevkii, 8283 parselde yer alan 29 bin 650 metrekare alanlı  Alateks Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim şžirketi'ne ait fabrika binası, müştemilatı ve arsasını satışa sunuyor



Kırklareli İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

KIRKLARELİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
TAşžINMAZ MAL AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/825 TAL.

Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve özellikleri:

TAPU KAYDI : Kırklareli Merkez İlçe Kavaklı Köyü Merkezalti mevkii 8283 Parsel (29.650 M2) sayılı Alateks Tekstil Sanayi ve Ticaret A şž. Ye ait Fabrika binası.müştemilatı ve arsa.

NİTELİKLERİ:

A- Fabrika binası: Tek katlı Prefabrik - Betonarme bir yapıdır. İçinde üretim alanı, boyahane depolar ve trafo bölümü mevcuttur. çatısı Trapez kesitlidir. çatının üzeri galvanizli saç ile kaplıdır. İç zemini betondur. Giriş kapıları demir dış pencereleri doğramadır. Toplam alanı 6.134M2 dir.

B- idare binası: İki katlı betonarme bir yapıdır. Binanın giriş kapısı aliminyum doğramadır. Zemin katta: Labratuar, Planlama, İşletme Müdür odası, Kalite kontrol odası, revi, yemekhane, bay ve bayan tuvaletleri, ve oda bölümleri mevcuttur. İkinci katta ise muhasebe. Fabrika Mü ¬dür odası. Yönetim kurulu odası, toplantı odası, mescit.bay bayan tuvaletleri ve 4 adet oda bölümleri mevcuttur. İç zeminleri seiramik +Laminat parke ile döşelidir. Tavan alçıpan ile kaplıdır. Tavanda elektirik tesisatı mevcuttur. İç kapılar ahşap dış pencereler plastik doğramadır. Isınma şekli kaloriferlidir. Elektirik ve suyu mevcuttur, iki katlı idare binasının toplam alanı 1500 M2 dir

C- Kazan dairesi: Fabrika binasının dışında arka tarafında kalan tek katlı betonarme bir yapıdır. çatısı galvaniz, saç ile kaplıdır. Dış cephesi kısmen tuğla duvar, ile örülü olup sıvalıdır. Kısmende galvaniz saç ile kaplıdır. Kazan dairesinin toplam alanı 685 M2 dir.

D- Fabrika binasının sağ tarafındaki bina: Tek katlı kargir bir binadır. Duvarları tuğla ile örülüdür. İç ve dış cephesi sıvalıdır. Binanın toprak altında kalan kısmına pompa ve 2 adet sarnıç bölümleri toprak bölümünde zemin katta ise mutfak, kiler, kompanzasyon odası, ve depo bölümleri mevcuttur. Mutfak bölümlerinin zemini seramik ile döşelidir. Duvarları ise tavana kadar seramik ile kaplıdır. Toprak altında kalan bölümün alanı 225 M2 toprak üzerindeki zemin kattaki bölümün alanı ise 273 M2 dir.

E- Bekçi Kulübesi: Tek katlı kargir bir yapıdır. Dış cephesi badanalıdır. İç zemini seramik ile döşeledir. Alanı 19 M2 dir.
Atık Deposu: Tek katlı bir yapıdır. Bir kısmı kapalı bir kısmı açıktır. Kapalı kısmın arka ve yan duvarları biriket ile örülüdür. çatısı galvaniz saç ile kaplıdır. On tarafı açıktır. Atık deposunun kapalı kısmının alanı 40 M2 açık kısmının alanı ise 65 M2 dir Atık su arıtma tesisleri: Bekçi kulübesini geçtikten sonra sağ taraftadır. Atık su arıtma tesislerinin içinde 5 Adet havuz (Dengeleme Ph ayar, havalandırma, biyoloji çökeltine ve çamur yoğunlaştırma)ile kontrol ve filtre pres binası mevcuttur. Toplam alanı 644 M2 dir.

İMAR DURUMU: Taşınmaz üzerinde Fabrika İdare bina. kazan dairesi ve trafo için 29.12.1998 tarih 98/C, 1 - S.32 Nolu yapı ruhsatı ve 26.02.1999 tarih 99/C.1-S.4 nolu yapı kullanma izni. belgesi verilmiştir. Kalorifer (Kazan) dairesi (bina dışında) için ise 14.05.2009 tarih 2009/02 nolu yapı ruhsatı verilmiştir.

KIYMETİ: 4.519.537,00 TL _

Birinci Satış günü : 28/03/2011 14,00 -14,30 Saatleri arasında İkinci Satış günü : 07/04/2011 14,00 -14,30 Saatleri arasında Kırklareli Adliyesi Giriş kat zemin salonunda Adresinde

1)- Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüç-hanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki. artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2) Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satıştan Mütevellit Binde 4.5 ihale damga resmi. KDV ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya. 100.00 YTL için Yüzde 2 aşan kısım için Yüzde 1 Tellaliye resmi satıcı(borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.       '

3) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususil-le faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde, dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4) İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatınnamak suretiyle ihalenin feshine sebep tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsileen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5) şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6) Satışa iştirak edenlerin şžartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İc.ifl. K. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No.: 27
Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat verine geçerlidir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön