25 / 04 / 2024

Albert Speer Bosphorus City'i ziyaret etti

Albert Speer Bosphorus City'i ziyaret etti

Dünyaca ünlü mimar Albert Speer projeyi yerinde görmek ve Sinpaş GYO yetkilileriyle yeni projeler hakkında konuşmak üzere Türkiye'ye geldi



Türkiye'nin ilk temalı konut projesi ve İstanbul'un ikinci boğaz şehri Bosphorus City projesinin mastır planını çizen dünyaca ünlü mimar Albert Speer projeyi yerinde görmek ve Sinpaş GYO yetkilileriyle yeni projeler hakkında konuşmak üzere Türkiye'ye geldi. Bosphorus City inşaatını ziyaret eden Speer; "Projenin hayata geçmiş halini çok merak ediyordum. Bosphorus City projesi emsalsiz bir proje ve çok başarılı ilerliyor" dedi.  
 
Hitler'in Berlin'i yeniden yaratması için görevlendirdiği ünlü mimar Albert Speer ile aynı ismi taşıyan oğlu Albert Speer yaklaşık 3 yıl önce master planını 1095 günde hazırladığı, Türkiye'nin

ilk büyük temalı  lüks konut projesi olan ve satış rekorları kıran Boğaz'ın kardeşi Bosphorus City'yi ziyaret için geçen hafta Türkiye'ye geldi. İnşaat alanını gezen Speer, Bosphorus City'nin emsalsiz bir proje olduğunu belirterek; "Projenin mastır planını yaklaşık 3 yıl önce hazırladım. Bosphorus City'nin planını çizerken, İstanbul'un o güzel mimarisine yeniden şekil vermenin hazzını yaşadım. İlk kez şimdi projeyi yerinde ziyaret imkanı buldum. Böylesine orjinal bir projenin aslının plana göre nasıl olacağını çok merak ediyordum. Gördüğüm kadarıyla proje gerçekten planına uygun çok başarılı ilerliyor" dedi. 


Şanghay Otomobil Şehri, 2008'de Pekin Olimpiyatları'nın yapıldığı kompleks gibi birçok önemli proejeye imza atan Speer, "Projelere imza atarken savunduğum temel fikir çevreye duyarlı, kullanışlı ve değişik bir yapı ortaya koymak" dedi. İstanbul'un gayrimenkulde büyük bir potansiyeli barındırdığını vurgulayan Speer, şehrin gelecekte önemli merkezler arasında yer almaya aday olduğunu söyledi. 


Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ise Albert Speer ile yollarının nasıl kesiştiğini şöyle anlattı; "1060 dönüm üzerine kurulu Bosphorus City projesi İstanbul'un en büyük gayrimenkul geliştirme projeleri arasında yer alıyor. Projeyle ilgili bir mastır plan çalışması söz konusu olunca uluslararası alandaki mimar ve şehirciler arasında kim zirvede diye bir araştırma yaptık ve yolumuz Albert Speer ile kesişti. Proje üzerinde 1 yıla yakın çalıştık. Aramızdaki iyi işbirliği projeye de yansıdı ve sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu ve Balkanlar'ın da en iyi projesini ortaya çıkardık"

 


Geri Dön