28 / 03 / 2024

Alfemo, Rusya'da mağaza açma kararı aldı!

 Alfemo, Rusya'da mağaza açma kararı aldı!

60’ın üzerinde ülkeye ihracat yapan Alfemo, Moskova Mebel 2012 Fuarında Orta Asya’daki bayileri ile buluşan Alfemo, başta Ruslar olmak üzere birçok ülkeden yoğun ilgi gördü




Özellikle Rusların ürün tasarımı ve mağaza konsepti ile ilgilendiği Alfemo, Rusya’da mağaza açma kararı aldı. 



Moskova’da düzenlenen Mebel 2012 Fuarı’nda Türkiye’yi temsil eden Alfemo standı Rusya dışında Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistanlı işadamlarından ilgi gördü. 


Orta Asya’daki bayileri ile de Mebel 2012 Fuarı’nda buluşan Alfemo Mobilya, ayrıca 2013 Desing koleksiyonunu tanıttı. Koleksiyonda Dumont Yatak Odası, Dumont Yemek Odası, Dumont Oturma Odası Modulleri, Plua Oturma Grubu, Modena Oturma Grubu, Lucca Yaşam Ünitesi, Lucca Yatak Odası ve yeni aksesuarlar yer alıyor.  


Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, fuarda birçok ikili görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Alfemo olarak genç odaları bayiliği ile ilgili çeşitli görüşmelerimiz, Ukrayna gibi çevre ülkelerden satın almacılar ile görüşmemiz oldu. Ayrıca Rusya’daki birçok önemli kurum ve kuruluştan ziyaretçilerimiz oldu. Ruslar özellikle tasarımlarımızı ve mağaza konseptimizi beğendi. Henüz Rusya’da mağazamız olmadığı için Moskova’nın seçkin mobilya merkezlerinde ilk mağazamızı açmak üzere görüşmeler yapıyoruz” diye konuştu. 

Rus halkı evini yeniliyor

Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu mobilya sektörü ve Rusya’daki fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Davulcuoğlu, “Türk mobilya sektörü olarak Rusya’ya 2012’de 60 milyon dolar ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin 2 milyon dolarlık ihracatında Rusya hak ettiği payı bulmuş değil. Zenginleşen Rus halkı giyim kuşamına harcama yapıyor, evlerini değiştiriyor. Şimdi de mobilyalarını yenileyecek. Çok canlı bir Pazar olacak. Rusya pazarına mobilya ihracat rakamlarımız kısa sürede 100-150 milyon dolarlar seviyesine çıkabilir” dedi.


Rusya pazarında 3 kat büyüme imkânı var

Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Türkiye’den önemli üreticilerin Rusya pazarında yatırımlarını arttıracaklarını belirten Ramazan Davulcuoğlu, Rusya pazarında 3 kat büyüme imkânı olduğunu ve mobilya sektörü açısından Rusya pazarında heyecanlandıran bir döneme girildiğini sözlerine ekledi. 



Geri Dön