20 / 04 / 2024

Alfemo son dönemde satın almalara sıcak bakıyor!

 Alfemo son dönemde satın almalara sıcak bakıyor!

Mobilya üreticisi Alfemo Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu: Geçen hafta İtalya'daydım. 60 yıllık tanınmış bir firma ile görüştüm. Yakın bir takvimde yatak ve genç odası gibi alanlarda yeni marka satın alabiliriz



Mobilya üreticisi Alfemo Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, geçen hafta İtalya'da olduğunu belirterek, ''60 yıllık tanınmış bir firma ile görüştüm. Yakın bir takvimde yatak ve genç odası gibi alanlarda yeni marka satın alabiliriz'' dedi. 

     Şirket açıklamasına göre, Alfemo son dönemde satın almalara sıcak bakıyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Ramazan Davulcuoğlu, bugüne dek kalite, üretim ve Ar-Ge'ye yatırım yaptıklarını aktararak, bundan sonra mağazacılığa yatırım yapacaklarını kaydetti. 

     Davulcuoğlu, ''2012'de mağazalarımızı yenilemek için 12 milyon lira yatırım yaptık. 20 milyon lira tutarında da bayilerimizin yatırımı oldu. Toplam yatırım 32 milyon lira oldu. 2013'te ise yeni mağazacılık sistemimize 27 milyon lira harcayacağız. Bu rakam, bayilerimiz içinse 45 milyon lira olacak. 2013 yatırım toplamı da 72 milyon lira. Yeni konseptimize toplamda 104 milyon lira harcamış olacağız'' ifadelerini kullandı. 

     Alfemo bünyesinde bini aşkın kişinin çalıştığını ve 600'ünün fabrikada istihdam edildiğini vurgulayan Davulcuoğlu, modüler mobilyada yılda 2,5 milyon metrekare, oturma grubunda yılda 250 bin, yatakta 125 bin, bazada ise 100 bin adet üretim yaptıklarını dile getirdi. 

     Şirket olarak 1,5 yıldır Turquality kapsamında olduklarını anımsatan Davulcuoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği 10 dünya markasından biri olmayı hayal ettiklerini aktardı. 

     Son 2 yıldır satın alma anlamında yurt içi ve yurt dışından ciddi talepler geldiğini belirten Davulcuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

     ''Biz bir aile şirketiyiz. Aile olarak satmak değil, satın almak istiyoruz. Geçen hafta İtalya'daydım. 60 yıllık, tanınmış bir firma ile görüştüm. Her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade ettiler. Fabrika ve mağazalarımızdan çok etkilendiler ve onlardan daha ileride olduğumuzu gördüler. Alt kırılımlarda marka satın alabiliriz. Yakın bir takvimde yatak, genç odası vs. alanlarında yeni marka alabiliriz. Alfemo hep üst marka. Satın alınanlar alt marka olacak. 

     Geçen yıl grup olarak 160 milyon lira ciro gerçekleştirdik. 19 milyon lira ihracat yaptık. İhracat bir önceki yıla göre yüzde 32 arttı. 60'ı aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. Ağırlığımız Afrika, Ortadoğu ve Avrupa. Bu yıl Avrupa'nın yanı sıra, İç Afrika'yı çok önemsiyoruz. Geçen yıl sektörümüz çok büyümedi. Ama biz, yüzde 10 büyüdük. 2013'de ciroda yüzde 30, ihracatta yüzde 40 artış planlıyoruz.'' 

AA


Geri Dön