16 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu My Office'i Emlak Konut ile paylaşacak

Ali Ağaoğlu My Office'i Emlak Konut ile paylaşacak

Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, My Office'in kalan ofislerini Emlak Konut GYO ile paylaşacaklarını söyledi



Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Batı Ataşehir'de inşa ettikleri My World projesi içindeki My Office etabının satılamayan kısmını arsa sahibi olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile paylaşacaklarını söyledi.

Paylaşma oranının arsa sahibi Emlak Konut GYO'nun yüzde 38,5, Ağaoğlu Grubu'nun ise yüzde 61,5 oranında olacağını ifade eden Ağaoğlu, paylaşım için Emlak Konut GYO'ya pazartesi günü dilekçe verdiklerini belirtti.
 
Doğu Ataşehir'de inşa ettikleri Sukent'te 1.600 konutu satışa çıkaracaklarını belirten Ali Ağaoğlu, "13 Mayıs'ta lansmanı yapacağız. Şu an bizden daha önce daire almış olanlara yüzde 8 indirim yaptığımız bir kampanyamız var. Resmi satışlar lansmandan sonra başlayacak. Projede 56 katlı 180 metre uzunluğunda Anadolu Yakası'nın ikinci gökdeleni bulunuyor. Ayrıca 29 ila 32 arasında değişen katlı 9 kule bulunacak. Bu işe biz biraz da sosyal sorumluluk olarak bakıyoruz. Biz sözleşmeyi imzalamadan önce Sukent kooperatifin hisseleri ortalama 20 bin TL'den zor alıcı buluyordu. Bugünlerde hisseler 300 bin TL'den devrediliyor. Ama satan yok. İnşaat bittiğinde en az 500 bin TL olacak. Sukent'te fiyatımız biraz yüksek. Ama kızımız güzel. Kız güzel olunca fiyatı da yüksek oluyor. Burası Doğu Ataşehir'in son boş parseli. En iyi yeri." dedi.
 
Ayazma'daki yaklaşık 4 bin konutluk projesinde ruhsat aşamasında olduğunu ifade eden Ali Ağaoğlu, haziran ayına yetiştirmeye çalıştıklarını, konutların başlangıç fiyatının metrekaresinin 2 bin TL civarında olacağını dile getirdi.
 
Milas'ta domuz avlıyorum
 Milas'ta Net Holding'ten aldıkları 11 milyon metrekare arazide proje çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ali Ağaoğlu şöyle konuştu:
 
"Buraya 3 milyon metrekare alanlı Avrupa'nın en önemli turizm merkezlerinden birisini inşa edeceğiz. Beş otel ve iki golf sahası bulunacak. Avrupa pazarı durmuş durumda. Avrupa piyasasının kendisine gelmesi en az üç yıl sürer. Biz de projeyi biraz değiştirip Arap ve Körfez ülkelerine pazarlayabiliriz. Bu konuda Araplardan çok sayıda teklif alıyoruz. Para onlarda, likitide onlarda. Sonuçta burası Türkiye'nin kıyı şehrindeki sorunsuz tek tapu olan en geniş arazi. Bu kızımız da güzel. Parası olan iyi talipli bulunur. Arazide ağaçlandırma çalışmalarına şimdiye kadar 100 milyon dolar harcadık. 220 bin palmiyemiz var. İnşaat başlamadığı için arazinin her tarafında yaban domuzları var. Fırsat buldukça haftasonları Milas'a gidip sürek avına çıkıyorum. Ortalama olarak ava çıktığım günlerde günde en az 15-20 tane domuz vuruyorum."
Tebernüş Kireçci

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Üçte iki Ağaoğlu'nun, geriye kalanı Emlak Konut'un

Ağaoğlu'nun 20 Nisan'daki My Office ihalesinde 63 dükkân beklenen talebi görmeyince, arsa sahibiyle projeyi yapan arasında paylaşıma gidildi
Ağaoğlu'nun Batı Ataşehir'de inşa ettiği My World projesinin içinde yer alan My Office'deki 63 dükkân ve ofisin satışı için 20 Nisan'da düzenlenen ihalede 15 bağımsız bölüm için sadece 15 milyon 296 bin TL'lik teklif gelmişti. Oysa ki projenin tahmini bedeli 158 milyon 725 bin TL olarak açıklanmıştı.
İhalenin ardından açıklama yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, sonucu, böyle bir projenin ilk defa hasılat paylaşımıyla, üstelik çok kısa sürede gerçekleştirilmesi nedeniyle açıklamış ve ardından da, " 17 bölüm için özel teklifler olduğunu açıklamıştı.
Bu gelişmelerin ardından Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, My World projesindeki My Office etabının satılamayan kısmını arsa sahibi olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile paylaşacaklarını söyledi.
Paylaşımın Emlak Konut GYO'ya yüzde 38.5, Ağaoğlu Grubu'na yüzde 61.5 olarak gerçekleşeceğini  açıklayan Ağaoğlu, bu işlemlerin uygulanabilmesi için Emlak Konut GYO'ya 3 Mayıs 2010 Pazartesi günü dilekçe verdiklerini belirtti.

`Hisseleri 15 kat değerlendi'
Doğu Ataşehir'de inşa ettikleri Sukent hakkında da konuşan Ağaoğlu, 13 Mayıs'ta lansmanını yapmaya hazırlandıkları projede 1.600 konutu satışa çıkaracaklarını belirtti. Bu projeye biraz da sosyal sorumluluk anlayışıyla yaklaştıklarına dikkat çeken Ali Ağaoğlu, arsa sahibi olan Sukent Kooperatifi ile gerçekleştirdikleri anlaşmadan sonra gerçekleşen gelişmelerin altını şu sözlerle çizdi:
"Biz sözleşmeyi imzalamadan önce Sukent Kooperatifi'nin hisseleri ortalama 20 bin TL'den zor alıcı buluyordu. Bugünlerde hisseler 300 bin TL'den devrediliyor. Ama satan yok. İnşaat bittiğinde en az 500 bin TL olacak. Sukent'te fiyatımız biraz yüksek. Ama kızımız güzel. Kız güzel olunca fiyatı da yüksek oluyor. Burası Doğu Ataşehir'in son boş parseli. En iyi yeri."

Ayazma'ya 4 bin konut
Sukent, Ağaoğlu'nun Doğu Ataşehir'de inşa ettiği My Towerland projesinde yer alan etaplardan biri. Projede 56 katlı 180 metre uzunluğunda Anadolu yakasının en uzun ikinci gökdeleni  bulunuyor. Ayrıca, yine kat sayısı 29 ile 32 arasında değişen 9 kule de proje içinde yer alıyor.
Öte yandan Ayazma'daki planlarına dikkat çeken Ağaoğlu, yaklaşık 4 bin konutluk proje için ruhsat aşamasında olduklarını belirterek, "Haziran ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Burada metrekare fiyatlarını 2 bin TL civarı olarak belirledik.

`MİLAS'I GEREKİRSE ARAPLARA PAZARLARIZ'
Ali Ağaoğlu'nun Muğla Milas'ta Net Holding'ten satın aldığı 11 milyon metrekare arazide gerçekleştireceği projenin ayrıntıları merak konusu. Buraya 3 milyon metrekarelik büyüklükte Avrupa'nın en önemli turizm merkezlerinden birini inşa etmeyi planladıklarını bildiren Ağaoğlu, projede beş otel ve iki golf sahasının yer alacağını söyledi. Piyasanın hedef kitlesi olarak Avrupa pazarı kadar doğuyu da gösteren Ağaoğlu, "Avrupa pazarı şu anda durmuş durumda. Kendilerine gelmeleri iki-üç yıl sürer.  Biz de projeyi biraz değiştirip Arap ve Körfez ülkelerine pazarlayabiliriz. Bu konuda Araplardan çok sayıda teklif alıyoruz. Para onlarda, likitide onlarda. Sonuçta burası Türkiye'nin kıyı şehrindeki sorunsuz tek tapu olan en geniş arazi. Bu kızımız da güzel. Parası olan, iyi talip bulunur."

`MİLAS'TA GÜNDE 15-20 DOMUZ AVLIYORUM'
Ali Ağaoğlu, Milas'taki 11 milyon metrekarelik arazide ağaçlandırma çalışmaları için şimdiye kadar 100 milyon dolar harcadıklarını bildirdi. Arazide 220 bin palmiye sayısına ulaştıklarını bildiren Ağaoğlu'nun tek derdi ise bugünlerde avladığı domuzlar. Ağaoğlu, bu konuda şunları söyledi:
"İnşaat başlamadığı için arazinin her tarafında yaban domuzları var. Fırsat buldukça haftasonları Milas'a gidip sürek avına çıkıyorum. Ortalama olarak ava çıktığım günlerde günde en az 15-20 tane domuz vuruyorum."
Tebernüş Kireçci


Geri Dön