24 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, yasa çıkmadan yabancıya 200 konut sattı! Mütekabiliyetin adı yetti!

Ali Ağaoğlu, yasa çıkmadan yabancıya 200 konut sattı! Mütekabiliyetin adı yetti!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'na göre mütekabiliyet yasasının adı bile yabancıları harekete geçirmeye yetti. Ağaoğlu, 'My Europe'tan 200'e yakın daireyi, işlemleri yasadan sonra yapılmak üzere yabancılara sattık' dedi



 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın mütekabiliyet (karşılıklılık) ilkesine bakılmaksızın yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alabilmesinin önünü açacak yasa taslağının hazırlıklarına başladıklarını açıklaması uzun bir süredir gayrimenkul sektörünün ana gündem maddesini oluşturuyor. 2012 yılında çıkması beklenen yasa, şimdiye kadar özellikle Arap ülkelerinden gelen yatırımcıları geri çevirmek zorunda kalan Türk gayrimenkul sektörü için bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yabancıya mülk satışının önünün açılması ile gayrimenkul sektörünün Türkiye'nin cari açığını azaltma yönünde önemli katkı sağlayacağını belirterek, 'Bunun etkilerini orta-uzun vadede değil hemen görmeye başlarız. Hatta yasa çıkmadan sadece telaffuz edilmesi bile yabancıları harekete geçirmeye yetti' dedi.

KÖRFEZ  HAREKETLENDİ

Mütekabiliyet beklentisinin başta Körfez ülkelerindekiler olmak üzere pek çok yabancı yatırımcıyı harekete geçirdiğini anlatan Ağaoğlu, 'Bunun konuşulması bile Türkiye'ye ilgiyi artırdı. Biz projelerimizde bu etkiyi birebir yaşıyoruz. Atatürk Olimpiyat Stadı'na komşu projemiz My World Europe'ta 200'e yakın konutu, yasanın çıkmasını bekleyen yabancı yatırımcılara sattık. İşlemleri yasa çıkar çıkmaz yapacağız' dedi.

Yılda 10 milyar dolar gelir

Ali Ağaoğlu, yabancıya satışın önünün açılmasıyla gayrimenkul sektörünün Türkiye'ye yılda 10 milyar dolar gelir sağlayacağını belirterek, 'Böylelikle İstanbul'u dünyada marka şehir yapma hedefimize de bir adım daha yaklaşmış oluruz' dedi.

Ege Yapı da 27 konut sattı

Egeyapı'nın Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama ile birlikte inşasına devam ettiği Batışehir Projesi de mütekabiliyet yasası çıkmadan yabancıların ilgi gösterdiği projelerden biri oldu. Egeyapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 'Suriye, Yemen, Irak, Sudan, Azerbaycan ve Arabistan'dan 27 yatırımcıya Batışehir projesinden daire sattık. Biz dört körfez ülkesinde satış ofisi kurmak için çalışmalara başladık' diye konuştu.

Şenay Büyükköşdere / AKŞAM

 


Geri Dön