25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Yatırımcıya vatandaşlık verilsin

Ali Ağaoğlu: Yatırımcıya vatandaşlık verilsin

Ali Ağaoğlu, "İsviçre en az toprağı olan ülke. Kişi başı geliri 80 bin doların üzerinde. Buna rağmen İsviçre'de 600 bin dolarlık mülk alırsan oturma izni veriyorlar. Türkiye niçin bunu yapmıyor" dedi



Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışına engel olan mütekabiliyet ilkesinin Batı ülkelerinde bile olmadığını söyleyen Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "İsviçre en az toprağı olan ülke. Kişi başı geliri 80 bin doların üzerinde. Buna rağmen İsviçre'de 600 bin dolarlık mülk alırsan oturma izni veriyorlar. Türkiye niçin bunu yapmıyor" dedi. Avrupa ülkelerine satış yapılabilmesine rağmen talep olmadığına, Körfez ülkelerinden ise talep olmasına rağmen satış yapılamadığına dikkat çeken Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Karşılıklılık ilkesi aleyhimize işliyor. Biz zaten Arabistan'dan ya da Azerbaycan'dan mülk almıyoruz. Ancak oradan gelen talebi de bu nedenle engelliyoruz. Karşılıklılık ilkesinin muhakkak kaldırılması lazım." Ağaoğlu, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olan yabancıların Türkiye'nin fahri iyi niyet elçisi de olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: "Bir yabancı buradan ev alırsa senenin belli dönemini burada geçirir. Alışverişini burada yapar. Turizm girdisine de katkısı olur." Bir başka sıkıntının ise Genelkurmay Başkanlığı'ndan çıkan izinler nedeniyle yaşandığına değinen Ağaoğlu, "Her satış için Genelkurmay'dan onay bekliyoruz. Proje bazında değil, aynı ülkeden 3 kişi alsa bile 3 kişi için ayrı ayrı soruyorsunuz. Kişi bazında izin mantıksız" diye konuştu.

'DIŞ KAYNAK İHTİYACI KARŞILANIR'
Bodrum'da başlamayı planladığı projenin bu ilkeden en çok etkilenenler arasında olduğunu belirten Ağaoğlu, Kuzey Avrupa pazarına yönelik olarak hazırladığı projeyi Körfez ülkelerine pazarlayacak şekilde değiştirmeyi planladığını aktardı. Ağaoğlu, "Projemizi değiştirmeyi planlıyoruz ama Körfez'e satış yapılamıyor. Bunu anlamak zor. Türkiye'nin büyümeye, dış kaynağa ihtiyacı var diyoruz. Bunu en iyi finanse etmenin yolu ise yabancıya gayrimenkul satmaktır" değerlendirmesinde bulundu.
Sabah


 


Geri Dön