24 / 04 / 2024

Ali Ağoğlu: Boğaz'ın tek ve gerçek kralı benim!

 Ali Ağoğlu: Boğaz'ın tek ve gerçek kralı benim!

Ortaköy'deki 41 bin 553 metrekarelik arazinin yeni sahibi olan işadamı Ali Ağaoğlu, "Boğaz'ın tek ve gerçek kralı benim" dedi Alarko Holding'e nakit ödeme yapan Ağaoğlu söz verdiği için fiyatı söylemedi, "üç haneli rakam" dedi



İstanbul Boğazı'nda Amcazade Yalısı ile Yeniköy'deki Carlton arazisi şimdi de Ortaköy'de bulunan Alarko Holding merkez binasının yer aldığı 41 bin 553 metrekarelik araziyi satın alan Ali Ağaoğlu, "Boğaz'ın tek ve gerçek kralı benim" diye konuştu. Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, helikopterle keşif yaptırıp fotoğraflarını çektirdikten sonra satın aldığı Ortaköy'deki araziye önceki gün kendi kullandığı son model otomobiliyle geldi. İnşaat sektörünün duayeni, sadece SABAH'ın izlediği gezide, beğendiği arazide yaşayan apartman sakinleriyle konuştu. Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın 28 yıl önce satın aldığı İstanbul Boğazı'na hâkim Sevda Tepesi'ndeki 57 dönümlük araziye atıfta bulunan ve kamuoyunda "Boğaz'ın kralı" klişesinin artık değişmesi gerektiğini gülerek anlatan Ağaoğlu şöyle konuştu: "Ben parayı yastık altına değil, toprağa yatırıyorum. Bir Anadolu evladı da Boğaz'ın en değerli yerlerinden arazi, yalı, villa satın alabilir. Boğaz'ın kralları Anadolu evlatları olmalı, olacak, oldu. Bu sadece Suudi Kralı'na veya yabancılara mahsus olmamalı. Elinde en fazla arazisi olan firma biziz. İstanbul Boğazı'nda arazisini, evini satmak isteyen gelsin. Değerlendiririz, uygunsa alırız. Hatta Kral Abdullah da satmak isterse alırız. Artık Boğaz'ın kralı benim. Böyle önemli bir araziyi almak bana nasip oldu." Arazinin içerisinde 5 mevcut binanın bulunduğunu kaydeden Ağaoğlu, "Burası turizm alanı. Mevcut binaları restore edip, otel yapacağız. Kimse merak etmesin, bir ağaç dahi sökülmeyecek, Boğaz'ın dokusu bozulmayacak" diye konuştu. 


30 BİN KONUT TESLİM ETTİM 

Duayen işadamı Ağaoğlu, "Araziyi ne kadar paraya satın aldınız" şeklindeki sorumuza, "Söylememek için aileye söz verdim. Ama üç haneli rakamlar olduğunu söyleyebilirim. Ödemeyi nakit yapıp tapuyu cebime koydum. Bu arazinin bir kısmını 3-4 ay önce almıştım, şimdi de tamamını satın aldım" yanıtını verdi. 


"AİLEYİ İKNA ETTİM" 

Ağaoğlu, "Söz konusu arazi yıllardır davalık, icralık olmuştu. Ben arsayı icradan değil, asıl sahiplerinden satın aldım. Aileyi ikna ederek aldım" dedi. Arazisini, yalısını, satmak isteyen çok sayıda kişinin kapılarını çaldığını belirten ünlü işadamı, "Bundan mutluluk duyuyorum. Çünkü bugüne kadar 32 bin konut teslim ettik. Hiç kimse, 'Ben Ağaoğlu'ndan ev satın aldım. Zamanında teslim etmedi' diye dava açmadı. Kimseyle davalık olmadım. Halen şantiyelerimde 7 bin kişi çalışıyor. Bu çok önemli bir istihdam ve ekonomiye de büyük katkı sağlıyor" dedi. Ataşehir'deki ofisinde beni güler yüzle karşılayan Ağağolu'na "Otomobillerinizle zaman zaman gazetelerde yer alıyorsunuz. Kaç arabanız var" diye sordum. Hiç tereddüt etmeden gülerek, "Güzel olan her şeye binerim. Çalışıyoruz, üretiyoruz, hak ediyoruz" yanıtını verdi. Projelerinin reklamlarında oynayan Ağaoğlu, "Film, dizi teklifi aldınız mı?" şeklindeki soruma, "Çok geldi. 2 milyon TL istedim ve hepsini eğitime vereceğimi belirttim. Yapımcılar, 'Rakamı biraz düşür projemizde seve seve yer al' dediler ama kabul etmedim" yanıtını verdi. Ortadoğu'daki yatırımlarına da değinen Ağaoğlu, "Başbakan, Ortadoğu'da inanılmaz popüler. Bu ülkelerden turist çekmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtma fonundan yıllarca boşuna para harcamışız. Ortadoğu'da Tayyip Bey ve Türk dizileri çok önemli bir faktör. Şu an tüm enerjimi Ağaoğlu Maslak 1453 için harcıyorum. Ortadoğu'dan çok talep var. Bir haftada 2 bin 500'ün üzerinde daire sattım" dedi. 


ORTADOĞU ÇIKARMASI 

Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin lansmanını hafta başı Dubai'de düzenlenecek Cityspace Fuarı'nda yapacağına dikkat çeken Ağaoğlu, "Türkiye bu fuarda onur konuğu. Tarkan da bir konser verecek. Türkiye ve projenin tanıtımını yapacağız. Ülkeme olan sorumluluğum gereği daha titiz çalışıyorum. Milletin ağladığı, ekonominin durduğu dönemde yatırım yapıyorum. Özellikle inşaat, enerji ve turizm alanında yatırımlara hız vereceğim" dedi. 


İLK SAHİBİ PADİŞAH KIZI ZEKİYE SULTAN'DI

Miras kavgaları nedeniyle birçok kez icradan satışa çıkarılan arsanın geçmişi 2. Abdülhamit'e dayanıyor. 2. Abdülhamit araziyi üç kızına paylaştırdıktan sonra, Abdülhamit'in kızlarından Zekiye Sultan, hakkına düşen 42 dönümlük araziyi 1926'da Asım Onur'a sattı. Dönemin ünlü hastanelerinden Şifa Yurdu'nun sahibi Asım Onur'un ölümünden sonra ise, arsa üç çocuğu arasında miras kavgalarına neden oldu. Ali Ağaoğlu bu alımın altına imza atarak bir anlamda miras kavgasını sonlandırmış oldu. Geçmişte birçok kez icradan satışa çıkan araziye bundan üç yıl önce 320 milyon lira değer biçilmişti. 


BOĞAZ'DA sahip olduğu araziler

 Amcazade Yalısı: Ağaoğlu yalıyı 2007'de aldı. Burada 25 yıllık işletme hakkı bulunuyor. 285 metre rıhtımı olan yalı, 8 bin 711 metrekarelik araziye sahip. 1699 yılında inşa edilen bu yalıda Karlofça Anlaşması da imzalandığı için tarihi değer taşıyor. Ayrıca Kanlıca'da aldığı 5 yalının da tadilatı bitmek üzere. 

 Carlton Arazisi: Ağaoğlu, Yeniköy'deki bu arsayı temmuz ayında aldı. 17 bin metrekarelik arazi, 5 yıl önce Yeniköy Turizm İşletmeleri'ne geçmiş. Ağaoğlu, arazinin kalan yüzde 40'lık payını da satın almıştı. 

 Alarko: Arazi Reina'nın karşısından Ulus'a kadar ilerleyen yamaçtaki 41 bin 553 metrekarelik bölgeyi kapsıyor. 2. Abdülhamit'ten kızı Zekiye Sultan'a kalan arazi sonra Şair Nigar aracılığıyla bugünkü sahiplerine geçti. 


Sabah


Geri Dön