18 / 04 / 2024

Ali Bülent Kutvan, kaldırılmış icra takibi üzerinden evine haciz uygulatan avukata dava açtı!

Ali Bülent Kutvan, kaldırılmış icra takibi üzerinden evine haciz uygulatan avukata dava açtı!

Türkiye'nin Çapamarka'yla tanıdığı Çapa ailesinden Didem Çapa'nın 5 yıl önce olaylı bir şekilde boşandığı Ali Bülent Kutvan, zaman aşımıyla kaldırılmış icra takibi üzerinden evine haciz uygulatan avukata dava açtı




Didem Çapa'nın eski eşi olan öğretim üyesi Ali Bülent Kutvan, 2005'te zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmış bir icra takibi üzerinden 2011'de Sarıyer'deki Boğaziçi Koru Evleri Acarlar Sitesi'ndeki evine haciz işlemi uygulattıran avukat H.T.'den şikâyetçi oldu. Avukat H.T. "Tebligat ulaşmadığı için icra takibinin durdurulduğundan haberim olmadı" diyerek kendisini savundu. 


GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA 

Savcılık soruşturmayı tamamladı. Avukat H.T. hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan dava açıldı. 2011'de şikâyetçi Kutvan'ın bir tebligata adres olarak gösterdiği ancak daha sonra ablasına ait olduğunu öğrendikleri yere haciz işlemleri uyguladıklarını ifade eden avukat H.T. zaman aşımı kararından Kutvan'ın dava dosyasına sunması ile haberdar olduğunu söyledi. 


DURUŞMA AĞIR CEZADA 

Adalet Bakanlığı Cezaişleri Genel Müdürlüğü'nün kovuşturma izni vermesi üzerine avukat H.T. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 257/2 maddesi uyarınca görevi kötüye kullanmak suçundan iddianame hazırlandı. H.T.'nin yargılaması İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. 


Sabah


Geri Dön