28 / 03 / 2024

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Marmaris Kumlubük Koyu’nun senelerdir mutlak koruma alanı statüsünde bir yer olduğunu dile getiren Ali Öztunç "AK Parti bürokratları, yılbaşında sessizce bir düzenleme yapıp Kumlubük’ü mutlak korunacak alan statüsünden çıkardılar." dedi.

Toplamda 300 dönümlük alanın Türkiye’nin en bakir yerleri arasında olduğunu ve gerçekleştirilen değişiklikle 3 milyar liralık rant elde edildiğini iddia eden Öztunç, "Milletin arazilerini ucuza toplayıp, imar değişikliği yapıp malı götürdüklerini" iddia etti.

Ali Öztunç tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da konuyla ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı. Bölgenin kontrollü kullanım bölgesi olduğu halde fakat yüzde 5 yapılaşmaya izin verildiğini ve binaların iki katlı olacağını söyleyen Yavuzyılmaz, "Ancak 2020 yılının son günü, 31 Aralık’ta yeni bir uzun devreli gelişme revizyon planı yapıldı. Bu planın altında Milli Parklar Genel Müdür İsmail Üzmez’in onay imzası var. Türkiye’de bir genel müdür tek bir onay imzası atarak bir milli parkın statüsünü değiştirip 3 milyar liralık bir rant yaratabiliyor. Bu, devletin çivisinin çıktığının ispatıdır." dedi.

Marmaris'te yanan alanlar imara açılacak mı?


Geri Dön