19 / 04 / 2024

Ali Sabancı: Amrabat fiyatına biz Pegasus’u aldık!

Ali Sabancı: Amrabat fiyatına biz Pegasus’u aldık!

Galatasaray Kayserispor’dan transfer edilen Amrabat için 8.6 milyon euro ödemişti. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Galatasaray’ın Nordin Amrabat’ı aldığı fiyata Pegasus’u aldıklarını söyledi.



Ali Sabancı, GS’nin 8.6 milyon euro ödediği Ambrabat’la aynı fiyata Pegasus’u aldıklarını söyledi.


Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Galatasaray’ın Nordin Amrabat’ı aldığı fiyata Pegasus’u aldıklarını söyledi.

 

Galatasaray Kayserispor’dan transfer edilen Amrabat için 8.6 milyon euro ödemişti. Sabancı, 17 yıl yurtdışında yaşayıp ülkeye dönünce, hayatını Türkiye’ye geldikten önce ve sonra diye ikiye ayırdığını söyledi. Yurtdışından dönüşünden sonra Akbank’ın Bahçekapı şubesinde çalışmaya başladığını anlatan Sabancı, aile şirketinde görev alması beklenirken, kendisinin başka bir yol seçtiğini anlattı.  Sabancı, sonraki süreçle ilgili, “O dönem önce ne yapmak istemediğime karar verdim. Hayatta ne yapmak istemiyorsan onu bırak, şahsi bir risk al” dedi. Sabancı Pegasus’u satın alma sürecine ilişkin de şu bilgileri verdi: “Muazzam şanslı bir adamım, çok doğru bir zamanda, çok doğru bir sektöre iyi bir ekiple girdim. Çok fazla para koymadık. Bir ara eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ile Kayseri’deyken, Galatasaray Nordin Amrabat’ı aldı. Galatasaray’ın aldığı fiyata biz Pegasus’u almıştık. Ama sonra doğru iş modeli geldi. Doğru ekip bunu 10 senedir icra ediyor.”


Vatan


Geri Dön