17 / 04 / 2024

Ali Sami Yen planı onay bekliyor

Ali Sami Yen planı onay bekliyor

TOKİ'nin toplam 236 bin metrekare inşaat hakkı istediği Ali Sami Yen planı Belediye Meclisi tarafından onaylanırsa yürürlüğe girecek



Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKÎ), Seyrantepe Stadı karşılığında Galatasaray'dan aldığı Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu arazi için istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çaldı. 34 bin 640 metrekaresi Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü, 2 bin 127 metrekaresi ise Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan toplam 36 bin 767 metrekarelik arazinin spor amaçlı kullanım hakkı Galatasaray'a ait bulunuyordu. TOKÎ, önümüzdeki ay meclise gelmesi beklenen planda, yerüstünde 86.6 bin metrekare, yeraltında ise 150 bin metrekare inşaat plânlanıyor. Bölgedeki emsal inşaatların metrekare fiyatının 4 bin 500 ile 5 bin dolar olduğu göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık 1 milyar 200 milyon dolarlık bir rant yaratan proje ortaya çıkıyor.

OTEL DE YAPILABİLİR
TOKÎ ayrıca daha önce rekreasyon ve park alanı olarak ayırdığı yaklaşık 11 bin metrekarelik arazinin 10 bin metrelik kısmının da imara açılmasını istiyor. Tek katlı gazino, lokanta büfe, çayhane yapılabilmesinin önünü açıyor.

Park alanı olarak ise yaklaşık bin metrekare ayrılıyor. Stadın yerinde otel, iş merkezi, rezidans, ofis, büro, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, eğlence merkezi, çok katlı mağaza, müze, kütüphane sergi salonu, kültür tesisleri, lokanta, restaurant, gazino, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonların yer alabilecek. Metro ile bağlantı sağlanarak ulaşım kolaylığı da getiriliyor. Plana göre alışveriş merkezi ve otelin metro ile bağlantısı olacak.

30 bin metrekare ek otopark alanı Büyükşehir'in
4 bodrum katı 5 kata çıkartılırken, 5'inci bodrum kat 30 bin metrekare olarak transfer merkezi olarak kullanılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bırakılıyor. Planda, 4 bodrum katın iki katı ticari faaliyetler için kullanılabilir' denirken, iki bodrum kat ise otopark olarak planlanıyor.

Bu ay gündeme alınacak olan plan Belediye Meclisi tarafından onay bekliyor.
Habertürk


Geri Dön