27 / 04 / 2024

Ali Sami Yen Yeşil Kalsın kampanyası için yürüş yapılıyor!

Ali Sami Yen Yeşil Kalsın kampanyası için yürüş yapılıyor!

'Ali Sami Yen Yeşil Kalsın' kampanyası için yarın büyük bir yürüyüş düzenleniyor... Eyleme destek veren çarşı grubu, ağaç yeşili ile beton grisinin karşılaşacağını belirterek ilginç bir kadro hazırladı



Ali Sami Yen Stadı'nın son halini görmek için tıklayınız

ALİ SAMİ YEN Stadı'nın yıkılmasının ardından söz konusu arazinin nasıl değerlendirileceği konusu netleşmedi. Stadın yerine gökdelenler dikilmesi için proje başlatılmış, ancak şžişli Belediyesi CHP'li meclis üyeleri, İstanbul 2. idare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını istemişti. Mahkeme oy birliğiyle yürütmeyi durdururken meclis üyeleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar, stadın yeşil alan haline getirilerek halkın kullanımına açılmasını istiyor. Bu amaçla yarın saat 11.00'de şžişli Meydanı'ndan stada kadar yürüyüş yapılacak. Meclis üyesi Dursun çaltı, 'Buradaki amaç bir siyasi partinin propagandası değildir. TOKİ'nin halka ait olan bu arsayı; içinde koşu parkurları, süs havuzları, oyuncak müzeleri ile bisiklet yollarının olduğu yemyeşil bir alan haline getirmesini istiyoruz. Bu isteğe katılan herkesi yürüyüşe bekliyoruz' dedi.

YÜZYILIN DERBİSİ

Eyleme en büyük destek ise çarşı grubundan geldi. Yürüyüş için çağrı yapan grup, Yüzyılın Derbisi' başlığıyla ilginç bir afiş hazırladı. Buna göre, yarın yapılacak eylemde iki takım karşılaşacak. çarşı'nın 'Bizim Takım' dediği takımın oyuncuları.

'Servi, Meşe, Gürgen, Köknar, Kavak, Karadut, Ihlamur, Ceviz' gibi ağaçlardan oluşuyor. Rakip Takım'da ise 'Beton, Trafik, Gürültü, çöp, Mikrop, Toz, Deprem, Erozyon' gibi oyuncular var. Maçın hakemliğini ise Devlet yapıyor. Ağaç yeşili ve beton grisinin maçına tüm İstanbullular'ı çağıran çarşı taraftarları, yapılmasını istedikleri şžişli Ali Sami Yen Doğal Parkı için, 'Yüksek binalar yüzünden hava sirkülasyonu sıfır olan, cehennem sıcağında, kirli gazların solunduğu, binaların gölgesinde, güneşin yüzünü dahi göremeyen ilçe sakinleri için AKCİĞER olacak' diyor.
Habertürk


Geri Dön