19 / 04 / 2024

Ali Sami Yende yola devam! Hukuki engel kalmadı!

Ali Sami Yende yola devam! Hukuki engel kalmadı!

Galatasarayın yıkılan stadı Ali Sami Yen arsası üzerinde Aşçıoğlu İnşaat ve Eray Kapıcıoğlu İnşaat ile birlikte proje geliştiren Torunlar GYO, İstanbul 2. İdare Mahkemesinden projenin devamı için vize aldı



Galatasarayın yıkılan stadı Ali Sami Yen arsası üzerinde Aşçıoğlu İnşaat ve Eray Kapıcıoğlu İnşaat ile birlikte proje geliştiren Torunlar GYO, İstanbul 2. İdare Mahkemesinden projenin devamı için vize aldı. Yapılan açıklamaya göre projenin devamı için herhangi bir hukuki engel kalmazken yapılan açıklama metni şöyle:

27.04.2011 tarihinde Arsa Maliki  TOKİ  (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından Ali Sami Yen Stadyumunun arsasının bulunduğu alan ile ilgili olarak, İstanbul 2.İdare Mahkemesinde açılan bir davada, Plan notlarının 4/a ve 8 nci maddesinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiği ve kararın kaldırılması için Bölge İdare Mahkemesine itiraz edildiği bildirilmişti. Bu defa Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütmenin durdurulması için açılan davanın reddine karar verildiği  bildirilmiştir. Red kararı ile yürütmenin durdurulması nedeniyle  ortaya çıkan hukuki sonuçlar tamamen ortadan kalkmıştır. 

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön