28 / 03 / 2024

Ali Sami Yen'e en yüksek teklif Aşçıoğlu'ndan

Ali Sami Yen'e en yüksek teklif Aşçıoğlu'ndan

Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satılması ihalesinde 8 firma şartname aldı



Ancak, ihaleye Aşçıoğlu İnşaat ve Teknik Yapı A.Ş. olmak üzere sadece 2 firma katıldı. İhale Komisyonu teklif zarflarını açtı. İhaleye zarflardaki tekliflerin değerlendirilmesi amacıyla ara verildi. Daha sonra yapılan açıklamada en yüksek teklifi 387 milyon TL ile Aşçıoğlu İnşaat'ın verdiği açıklandı.

Ayrıca Aşçıoğlu 900 milyon liranın üzerinde kâr elde ederse bunun yüzde 43'ünü TOKİ'ye vermeyi teklif etti. Teknik Yapı'nın teklifi 92 milyon TL'de kaldı. 249 milyon lira gelir hedeflediğini bildirdi. Bu rakamın üzerindeki gelirin yüzde 37'sini Teknik Yapı TOKİ'ye vermeyi teklif etti. İhale arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle yapıldı. Kesin satış cuma günü gerçekleşecek. Teklifi uygun görülecek talipliler ikinci oturuma davet edilecek.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ihale salonundan www.emlakkulisi.com 'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu ihale yoldan geçerken girilecek bir ihale değil. Mutlaka kazanma arzumuz var. Şu anda Aşçıoğlu İnşaat'ın verdiği teklif daha yüksek görünüyor. Açık artırmaya girdiğimizde Aşçıoğlu'nun verdiği teklif üzerinden biz de fiyat vereceğiz. İmarla ilgili tereddütlerimiz oldu. Burasıyla ilgili avan projemiz var, imarın müsade ettiği ölçüde oraya yakışacak, İstanbul'un süsü olacak bir projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Ali Sami Yen alelade bir arsa değil, idare buradan yüksek gelir bekliyor. Dolayısıyla gelen yatırımcı da yüksek gelir bekliyecek. Bugünden projeye 'şu olacak' demek doğru değil, imkanlarımız d oğrultusunda en iyi projeyi yapmaktır amacımız."

---

Ali Sami Yen'e en yüksek teklif Aşçıoğlu'ndan

Toplu konut idaresinin (TOKİ) Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemi ile satışı ihalesinin birinci aşamasında en yüksek teklifi yine Aşçıoğlu İnşaat verdi. TOKİ'de bugün düzenlenen ihalede Komisyon Başkanı Muhsin Soylu, ihale için 8 firmanın şartname aldığını, ancak iki firmanın teklif sunduğunu bildirdi.

Aşçıoğlu İnşaat A.Ş. söz konusu arsa için toplam 900 milyon liralık satış hasılatı öngörürken, TOKİ'ye 387 milyon lira arsa payı önerdi. Ayrıca satış hasılatının 900 milyonun üzerine çıkması halinde hasılatın yüzde 43'ü yine TOKİ'ye verilecek.

İhaleye ikinci teklifi veren firma ise Teknik Yapı Teknik Yapılar San. ve Tic. A.Ş. oldu. Firma toplam 249 milyon 217 bin 416 lira satış geliri öngörürken TOKİ'ye 92 milyon 210 bin 92 kuruş arsa satış payı önerdi. Firma satış hasılatının 249,2 milyon liranın üzerine çıkması halinde bunun yüzde 37'si yine TOKİ'ye verilecek.

Komisyon Başkanı Soylu, ihalenin ikinci oturumunun 28 Mayıs 2010 Cuma günü düzenleneceğini belirterek, bu aşamada firmalardan önce sözlü tekliflerinin alınacağını, ardından nihai yazılı tekliflerinin isteneceğini kaydetti. Böylece ihalenin birinci oturumu teknik olarak sona erdi.

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, ihalenin henüz sonuçlanmadığını belirterek, bir yorum yapmayacaklarını söyledi. TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla 16 Nisan'da
düzenlediği açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti.  TOKİ  teklifi yetersiz bulduğu için arsa satış ihalesini iptal ederken, gelir paylaşımı yöntemi ile yeniden ihaleye çıkmıştı.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Rakamlar nereyi görecek gözler cuma gününde
Ali Sami Yen için dün ikinci kez ihale düzenlendi. Aşçıoğlu, yine en yüksek teklifi getiren isim oldu. Gerçek rakam ise açık artırmanın yapılacağı cuma günü ortaya çıkacak

Ali Sami Yen Stadyumu arsası için ikinci ihale dün yapıldı. İlki, 16 Nisan'da yapılan, ancak, yapılan değerlendirme sonucunda Aşçıoğlu-Nurol Ortak Girişimi'nin teklif ettiği 416 milyon 500 bin TL'nin az bulunarak iptal edildiği ihale, dün yeni baştan yapıldı. İhalenin farklılığı, bu sefer ‘hasılat paylaşımı' yöntemiyle yapılmış olması.
İhaleye en yüksek teklif yine Aşçıoğlu'ndan gelirken, gözler 28 Mayıs Cuma günü, iki firma arasında geçecek olan açık artırmaya çevrildi.
Karar, artırma sonrasında ortaya çıkacak rakamlara göre verilecek.
Sekiz firmanın şartname aldığı,  ancak Aşçıoğlu İnşaat ve Teknik Yapı'nın katıldığı Ali Sami Yen Stadyumu gelir paylaşımı ihalesinde en yüksek teklif, ilk ihalede de birinci isim olan Aşçıoğlu İnşaat'tan geldi.

387 milyon TL'lik teklif
Aşçıoğlu İnşaat,  34 bin 640 metrekarelik arsa için toplam 900 milyon TL'lik  satış hasılatı öngörürken, TOKİ'ye 387 milyon TL arsa payı önerdi.
Ayrıca satış hasılatının 900 milyonun üzerine çıkması halinde hasılatın yüzde 43'ü yine TOKİ'ye verilecek.
Teknik Yapı ise 249 milyon 217 bin 416 TL satış geliri öngörürken, TOKİ'ye 92 milyon 210 bin TL arsa payı önerdi. Firma satış hasılatının önerdiği teklifin üzerine çıkması halinde, hasılatın yüzde 37'sini yine TOKİ'ye verecek.
Komisyon Başkanı Muhsin Soylu, ihalenin ikinci oturumunun 28 Mayıs 2010 Cuma günü düzenleneceğini belirterek, bu aşamada firmalardan önce sözlü tekliflerinin alınacağını, ardından nihai yazılı tekliflerinin isteneceğini kaydetti.

İLK İHALE NE ZAMAN YAPILDI, NASIL İPTAL EDİLDİ?
Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla TOKİ, ilk ihaleyi,  16 Nisan'da düzenledi. Açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin TL ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti. Hatta, ilk taksit olan 16 milyon TL için de TOKİ'ye ödeme yapıldı. Ancak, Ali Sami Yen arazinin hemen yanındaki Likör arazinin de kendisinin olduğu için bu arsayı almak için yüklenen Aşçıoğlu'nun çabası TOKİ'nin teklifi yetersiz bulup ihaleyi iptal etmişti.  
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ‘'Aslında çok iyi fiyat verildi. Ama bizim Seyrantepe kompleksi bizim öngördüğümüzden daha pahalıya mal olacağından daha çok gelir sağlamak amacıyla ihaleyi iptal ettik. Arsa değeri olarak iyi bir rakam, hasılat paylaşımı yöntemiyle yeniden  denemek zorundayız. İyi bir ihaleydi, üzgünüm'' demişti. 

NE DEDİLER?
Yaşar Aşçıoğlu: En yüksek rakam ne olur konuşmak doğru değil
Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, yaptığı açıklamada, ihalenin cuma günü yapılacağı için şu anda sadece kendi fiyat tekliflerini sunduklarını, çıkılacak en yüksek rakam hakkında bir şey söylenemeyeceğini ifade etti. Yönetim Kurumlu Üyesi İrfan Aşçıoğlu ise ihalenin henüz sonuçlanmadığını belirterek, bir yorum yapmayacaklarını söyledi.

Nazmi Durbakayım: Bizim de mutlaka kazanma arzumuz var
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise ihale salonundan yaptığı açıklamada bu ihalenin yoldan geçerken girilecek bir ihale olmadığını ve kazanma arzuları olduğunu vurguladı.  Durbakayım,  “Mutlaka kazanma arzumuz var. Şu anda Aşçıoğlu'nun verdiği teklif daha yüksek görünüyor. Açık artırmaya girdiğimizde Aşçıoğlu'nun verdiği teklif üzerinden biz de fiyat vereceğiz. İmarla ilgili tereddütlerimiz oldu. Burasıyla ilgili avan projemiz var, imarın müsaade ettiği ölçüde oraya yakışacak, İstanbul'un süsü olacak bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. TOKİ,  buradan yüksek gelir bekliyor. Dolayısıyla gelen yatırımcı da yüksek gelir bekleyecek. Bugünden projeye ‘şu olacak' demek doğru değil, imkanlar doğrultusunda en iyi projeyi yapmaktır amacımız” dedi.
Tebernüş Kireçci

2. ihalede fiyat düştü  
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) hasılat paylaşımı modeliyle satışa çıkardığı Ali Sami Yen Stadı ihalesinde fiyat, doğrudan arsa satışı ihalesindeki fiyatın altına düştü. 

İlk ihalede Nurol ile birlikte arsaya 416,5 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Aşçıoğlu İnşaat, dün yapılan ikinci ihaledeki en yüksek teklifin sahibi olarak 387 milyon lirada kaldı. Dünkü ihale için 8 firma şartname alırken ancak Teknik Yapı ile Aşçıoğlu İnşaat olmak üzere 2 şirket teklif verdi. TOKİ'de dün yapılan ihaleyi Komisyon Başkanı Muhsin Soylu gerçekleştirdi. Aşçıoğlu İnşaat AŞ arsa için toplam 900 milyon liralık satış hasılatı tahmini üzerinden 387 milyon lira arsa payı önerdi. Ancak satış hasılatının 900 milyonun üzerine çıkması halinde hasılatın yüzde 43'ünü TOKİ'ye vereceğini bildirdi. İhaledeki ikinci teklifin sahibi Teknik Yapı AŞ ise toplam 249,2 milyon lira hasılat ve TOKİ'ye 92,2 milyon lira hasılat payı önerdi. Hasılatın 249,2 milyon liranın üzerine çıkması halinde bunun yüzde 37'sini yine TOKİ'ye vermeyi teklif etti. Ali Sami Yen arsası, Aşçıoğlu İnşaat'ın sahibi olduğu yandaki araziye komşu. Emlak uzmanları, "iki arsanın birlikte değerlendirilmesiyle arazinin gerçek kıymetine erişeceğini, bu yüzden Aşçıoğlu veya onunla ortak proje geliştirecek birinin bu arsayı almasının ekonomik açıdan daha kazançlı olacağını" ifade ediyor.
Zaman

Ali Sami Yen'e en iyi teklif yine Aşçıoğlu'dan
900 milyon lira satış hasılatı öngören Aşçıoğlu, TOKİ'ye 387 milyon liralık arsa payı önerdi

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satışı ihalesinin birinci aşamasında en yüksek teklifi yine Aşçıoğlu İnşaat verdi. Dünkü ihalede Komisyon Başkanı Muhsin Soylu, 8 firmanın şartname aldığını, ancak iki firmanın teklif sunduğunu söyledi. Aşçıoğlu 900 milyon liralık satış hasılatı öngörürken, TOKİ'ye 387 milyon lira arsa payı önerdi. Ayrıca satış hasılatının 900 milyonun üzerine çıkması halinde hasılatın yüzde 43'ü yine TOKİ'ye verilecek.

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

İhaleye ikinci teklifi veren firma ise Teknik Yapı oldu. Firma toplam 249 milyon 217 bin 416 lira satış geliri öngörürken TOKİ'ye 92 milyon 210 bin 92 kuruş arsa satış payı önerdi. Firma satış hasılatının 249.2 milyon liranın üzerine çıkması halinde bunun yüzde 37'si yine TOKİ'ye verilecek. Komisyon Başkanı Soylu, ihalenin ikinci oturumunun 28 Mayıs 2010 Cuma günü düzenleneceğini belirtti. Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, ihalenin henüz sonuçlanmadığını belirterek, bir yorum yapmayacaklarını söyledi. TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla 16 Nisan'da düzenlediği açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti. TOKİ teklifi yetersiz bulduğu için arsa satış ihalesini iptal ederken, gelir paylaşımı yöntemi ile yeniden ihaleye  çıkmıştı.
Star

Ali Sami Yen'de ısrar etti, en yükseği yine Aşçıoğlu verdi!
  
TOKİ, iptal edilen ilk ihalenin ardından Ali Sami Yen için dün yeniden ihaleye çıktı. 8 firma şartname alırken, sadece Aşçıoğlu ve Teknik Yapı teklifte bulundu

TOKİ, iptal edilen ilk ihalenin ardından Ali Sami Yen'in gelir paylaşımı yöntemi ile satışı için yeniden ihaleye çıktı. İhalenin dünkü ilk aşamasında en yüksek teklif yine Aşçıoğlu İnşaat'tan geldi. Aşçıoğlu İnşaat, arsa için 900 milyon TL'lik satış hasılatı öngörürken, TOKİ'ye 387 milyon TL'lik arsa payı önerdi. Şirket, satış hasılatının 900 milyon TL'nin üzerine çıkması halinde ise hasılatın yüzde 43'ünü kuruma vermeyi teklif etti.Yine ihaleye katılan Teknik Yapı firması ise 249 milyon 217 bin 416 TL satış hasılatı öngörürken  TOKİ'ye 92 milyon 210 bin 92 kuruş arsa satış payı önerdi. Firma, satış hasılatının 249,2 milyon TL'yi aşması halinde ise bunun yüzde 37'sini vermeyi teklif etti. Teklifleri değerlendirecek olan TOKİ, bu cuma günü de son teklifleri alacak.
Akşam

Ali Sami Yen Stadyumu için 2 teklif geldi

Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satılması ihalesinde 8 firma şartname aldı ancak ihaleye sadece Aşçıoğlu İnşaat ve Teknik Yapı teklif verdi. Aşçıoğlu arsa bedeli olarak 387 milyon TL, 900 milyon TL'lik toplam gelirden yüzde 43 pay  önerdi. Teknik Yapı ise arsa bedeli olarak 92 milyon 210 bin lira, 249 milyon liralık toplam gelirden yüzde 37 pay önerdi. İhalede nihai pazarlık görüşmeleri ise Cuma günü yapılacak. Ali Sami Yen Stadı'nın geçtiğimiz ya yapılan ihalesini 416.5 milyon TL ile Açşıoğlu-Nurol ortaklığı kazanmış ama TOKİ ihaleyi iptal etmişti.
Referans

Ali Sami Yen'de düğüm cuma günü çözülecek
 Ali Sami Yen arsası için Aşçıoğlu ve Teknik Yapı teklif verirken, en yüksek teklif 387 milyon TL ile Aşçıoğlu'ndan geldi. İki firma 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci oturumda yarışacak

Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) ikinci kez ihaleye çıkartılan Ali Samiyen Stadı arsası için 8 şirket şartname alırken, sadece 2 firma teklif verdi. "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı" ile yapılan dünkü ihaleye, Aşçıoğlu İnşaat ile Teknik Yapı - Teknik Yapılar Sanayi katıldı. En yüksek teklifi 900 milyon TL toplam satış geliri üzerinden 387 milyon TL idare payı ile Aşçıoğlu İnşaat verdi. Teknik Yapı - Teknik Yapılar Sanayi ise 249 milyon 217 bin 416 TL'lik satış geliri üzerinden 92 milyon 210 bin 443 TL idare payı teklif etti. İki şirket, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci oturumda 387 bin TL üzerinden yeni tekliflerini sunacak. 16 Nisan'da TOKİ'nin yaptığı açık artırmada Aşçıoğlu-Nurol ortak girişimi 416.5 milyon lira ile en yüksek teklifi vermiş TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, verilen teklifi, "iyi ama yetersiz" bulduklarını belirtirek, ihaleyi iptal etmişti.

TEKNİK YAPI: GEÇERKEN İHALEYE GİRMEDİK
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Ali Sami Yen arsası ihalesinin iki aşamalı olarak gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Önemli olan ikinci oturum. İhaleye geçerken girmedik. Ali Sami Yen arsası için istekliyiz, arzuluyuz" dedi.
Sabah


Geri Dön