26 / 04 / 2024

Ali Yıldırım Balıkesir'deki çiftliğini satışa çıkardı!

Ali Yıldırım Balıkesir'deki çiftliğini satışa çıkardı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım Balıkesir'de yer alan çiftliğini satışa çıkarmış...



Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım 2014 yılında Balıkesir'de 4 bin 500 büyük başlık hayvan çiftliği kurmuştu. Modern devasa çiftlik için o dönem için 60 milyon dolar yatırım yapıldığı açıklanmıştı.


Çiftlikte günlük 50 ton süt üretilirken bu sütler piyasadaki markalı süt üreticilerine veriliyordu, halen de verilmeye devam ediyor.


Bu çiftliğin başına 2015 yılında bir felaket geldi. Saman ve ot balyalarının bulunduğu depolarda yangın çıkmış ve çiftlik büyük hasar görmüştü. Yangın hayvanların bulunduğu bölüme sıçramadan kontrol altına alınmış ve büyük bir felaket önlenmişti. Ancak aradan bir yıl geçmeden bu kez çiftliği aşırı soğuklar vurdu. Geçen yıl Balıkesir bölgesi çok ağır bir kış geçirdi. Bu dönemde hayvanların bulunduğu çatı çökmüş ve 1000 hayvan telef olmuş. Bu bilgi kamuoyuna pek yansımadı.


Çiftlik işine girerken Ali Yıldırım'ın büyük hedefleri vardı. Yeni yatırımlar yapılacak ve çiftlik daha da büyütülecekti. Hatta Aziz Yıldırım'ın da bu işe ortak olacağı ve birlikte büyütecekleri konuşuluyordu. Ancak yaşanan yangın ve çatı çökmesi olayından sonra Ali Yıldırım bu işten ayrılmaya karar vermiş. Öğrendiğimize göre, çiftliği satmak için müşteri arıyormuş. Piyasadaki çiftlik sahiplerine bilgi ulaşmış. Henüz daha sıcak temas kurulmuş bir isim yok ama bu yıl içinde satmak istiyormuş...


Geri Dön