18 / 04 / 2024

Aliağa Belediyesi'nde yatırımlar sürüyor!

Aliağa Belediyesi'nde yatırımlar sürüyor!

Aliağa Belediyesi'nin kente büyük katkısı olacak iki tesisinin inşaatı büyük hızla sürüyor...



Aliağa Belediyesi’nin, kentin hızlı değişimini göz önüne alarak projelendirdiği iki büyük tesis yatırımı hızla tamamlanıyor. Tamamlanma aşamasına gelen kent merkezindeki “Çok Amaçlı Sosyal Kompleks”den sonra, iki ay önce temeli atılan “Yeni Mahalle Düğün Salonu” inşaatı da hızla sürüyor. 17 Nisan’da temeli atılan Yeni Mahalle Düğün Salonu binası hızla yükselmeye başlarken, yetkililer projenin yüzde 25’inin tamamlandığını belirtiyor. 


Aliağa’nın en hızlı konutlaşan bölgelerinden Yeni Mahalle’de sosyal hayatı canlandıracak olan “Yeni Mahalle Düğün Salonu” projesi inşaatının planlandığından hızlı sürdüğü kaydedildi. Temeli 17 Nisan’da  İzmir  Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile Aliağa Belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz tarafından atılan tesiste projenin yüzde 25’i tamamlandı.

Temelinin atılmasının ardından hızlı devam eden projede temel, kolon ve kirişlerin betonlarının dökülmesinin ardından betonarme yapı tamamlandı. Kaba inşaatı süren yapıda ikinci aşamaya geçildi. Halen Çelik çatı makasları yerlerine yerleştirilerek montajı yapılan inşaat her gün bir adım daha yükseliyor. Çatı çelik iskeletinin reglaj çalışmaları tamamlanarak çatı kaplamasına geçildi. Yeni Mahalle’de sosyal yaşama canlılık getirecek olan tesis inşaatında 10 kişilik ekip görev yapıyor.  



Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, nüfusu 70 binlere ulaşan Aliağa’da sosyal yaşama dönük yatırımların hızla gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Merkez’de Çok amaçlı Sosyal kompleksimiz artık tamamlanma aşamasına geldi. Aliağa’nın gurur duyacağı bir yatırım ortaya çıktı. Yeni Mahallemizde yaptığımız Düğün Salonu ve Sosyal yaşam alanımız da hızla inşaat sürüyor. Projenin yaklaşık yüzde 25’ini bitirdik. Kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Düğün Salonumuz Yeni Mahalleye bambaşka bir canlılık getirecek. Aliağamıza, Yeni Mahallemize hayırlı olsun” dedi.  


Yeni Mahalle Düğün Salonu, 2 bin metrekarelik kapalı alanda bin kişiye hizmet verecek.  

Bin kişilik düğün salonu, Nikah Salonu, Fotoğraf Stüdyosu, Gelin Odası, Sanatçı orkestra hazırlık odası ve Kafeteryaya sahip olacak tesiste Belediye’nin bazı hizmet birimleri de faaliyet gösterecek. Tesis, peyzaj alanları, çocuk oyun alanları ve yeşillendirilmiş açık alanlarıyla bölge renk katacak. 2 bin m2 kapalı, 7 bin m2 açık olmak üzere 9 bin m2’lik alan üzerine kurulacak olan tesis Aliağalıların düğün salonu ihtiyacını karşılayarak Aliağa’nın yeni eğlence mekanı olacak. Aliağa Belediyesi’nin prestijli mekanlarından biri olacak projenin 3 ay sonra tamamlanması planlanıyor



Geri Dön