19 / 04 / 2024

Aliağa Belediyesi Kurban Bayramı'nda da kesintisiz hizmet verecek!

Aliağa Belediyesi Kurban Bayramı'nda da kesintisiz hizmet verecek!

Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı öncesi ilçedeki tüm hazırlıklarını tamamladı. Aliağa Belediyesi vatandaşlara kurban bayramı süresince kesintisiz ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sunacak...




Aliağa Belediyesi ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı öncesi ilçedeki tüm hazırlıklarını tamamladı. Kentte yaşayan vatandaşların bayramı huzur içinde ve sorunsuz geçirmesi için tedbirlerini alan Aliağa Belediyesi bayram boyunca kesintisiz hizmet verecek. Bayramı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ile güç birliği yapan Aliağa Belediyesi, ulaşım, zabıta, mezarlıklar, su-kanal şikâyetleri ve kesim alanlarının düzenlemesi gibi konularda tüm çalışmalarını tamamladı.


BAŞKAN OĞUZ’DAN BAYRAM KUTLAMASI

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi olan Bayramın ülkemize ve Aliağamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Vatandaşlarımızın bayramı anlamına uygun bir şekilde yaşaması için Belediyemiz bayram boyunca hizmet verecek. Tüm vatandaşlarımın bayramını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim” dedi.


ALİAĞA BELEDİYESİ BAYRAM BOYUNCA  ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ 

Aliağa Belediyesi vatandaşlara bayram süresince ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sunacak. Yurttaşlar Arife Günü ve Kurban Bayramı boyunca Aliağa Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bayram nedeniyle oluşturulan ve 09-11.00-13.00-15.00-17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek seferler Körfez 2-Örnekkent-Cici Sokak-Plajlar güzergâhında olacak. Arife Günü de Kabristana gitmek isteyen vatandaşlar için 10.00-18.00 saatleri arasında, her saat başı otobüs kaldırılacak. Belediye atölyelerinden hareket edecek otobüsler İstiklal Caddesi’ni takip ederek Merkez Cami Durağı’nda belirtilen saatlerde seferlerini yapacak. 


ZABITA EKİPLERİ KURBAN KESİM NOKTALARINI DENETLEYECEK

Gerekli alt yapı hazırlıklarını tamamlayan Aliağa Belediyesi,  Belediye Veterineri Rıfat Altınel ve zabıta ekipleri desteğiyle kurban satış yerinde belgesi olmayan, sağlıksız ve hastalıklı hayvanların satışının önüne geçmek için bayram sonuna kadar denetimlerine aralıksız devam edecek. Aliağa Belediyesi Veterinerliği ve Zabıta ekipleri kesim noktalarındaki sağlık koşullarının uygunluğu ile ilgili de denetimlerini sürdürecek. Belirlenen yerlerin dışında kurban kesenler, kurbanlık hayvanlara işkence ve eziyet edenler için 24 saat boyunca konuyla ilgili zabıtanın 616 22 30 numaralı telefonuna istek ve şikâyette bulunabilecek.

 

KURBAN KESİM YERLERİ VE KESİM FİYATLARI BELLİ OLDU

Sağlıklı ortamların yaratılabilmesi için günler öncesinden tüm önlemlerin alındığı Aliağa’da kurban kesim yerleri belli oldu. Vatandaşlar İzmir Büyükşehir Aliağa Mezbahanesi, Belediye Tamir Bakım Atölyesi, Belediye Çarşamba Pazarı, Aliağa Belediyesi Helvacı Et Kombinesi, Viking Evleri Meydanı, Petkim İlköğretim Okulu Araç Yıkama Yeri, Petkim Siteler Lokal 3 arkası araç yıkama yeri, Yeni Şakran Et Kombinesi ve Yeni Şakran E-Grup Besi Çiftliği’nde kurbanlarını kesebilecek. Ayrıca Güzelhisar Yolu üzerinde hizmete giren kurban satış yerinde de kurban kesilmesine izin verilecek. Aliağa Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda küçükbaş kurbanlık kesim fiyatı 45 TL, büyükbaş kurbanlık kesim ücreti ise 165 TL olarak belirlendi.

  

ŞİKÂYETLER İÇİN ALİAĞA BELEDİYESİ VE BÜYÜKŞEHİRDEN İŞBİRLİĞİ

Bayram tatili süresince hizmet verecek olan Belediye birimleri, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için 24 saat çalışacak. Aliağa’lılar bayram süresince kaçak kesimlerle ilgili şikâyet ve taleplerini 444 40 35 ve 185 numaralı telefondan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ve 153, 616 22 30 nolu telefonlardan Aliağa Belediyesi İlçe Zabıta Ekipleri’ne iletebilecek. Öte yandan Aliağa İZSU ekipleri de su-kanal şikâyetleri için 07.00-23.00 saatleri arasında görev yapacak.



Geri Dön