26 / 04 / 2024

Aliağa'daki klimalı duraklar hizmete girdi!

Aliağa'daki klimalı duraklar hizmete girdi!

İzmir Aliağa'da toplu taşıma araçlarını kullananlar olumsuz hava koşullarından klimalı duraklarla korunacak. Belediyenin hayata geçirdiği uygulamayla vatandaşlar kışın sıcak, yazın ise serin ortamda otobüs bekleyecek




Aliağa'da toplu taşıma araçlarını kullananlar olumsuz hava koşullarından klimalı duraklarla korunacak. Belediyenin hayata geçirdiği uygulamayla vatandaşlar kışın sıcak, yazın ise serin ortamda otobüs bekleyecek


İzmir'in Aliağa ilçesinde duraklarda toplu taşıma araçlarını bekleyenler, olumsuz hava şartlarından etkilenmeyecek. Belediyenin klimalı durak projesi ile vatandaşlar toplu taşıma araçlarını yaz aylarında serin, kış aylarında ise sıcak ortamda bekleyecek. 

Modern durakların ilki Hükümet Caddesi üzerinde hizmete girdi. Yıl sonuna kadar 5 yeni durağın daha yerleştirileceğini belirten yetkililer, 2015 sonunda ise bu sayının 50'yi bulacağını açıkladı. Aliağalılar ise, soğuk havaların kendini göstermeye başladığı şu günlerde klimalı durakta üşümeden toplu taşıma araçlarını beklemenin keyfini yaşıyor.

Projenin vatandaşların ortak kullanım alanlarının modernize edilmesi çalışması kapsamında tasarlandığını dile getiren Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mete Güzelocak, şu bilgileri verdi: "İlk etapta pilot bölge olarak belirlediğimiz Hükümet Caddesi'nde inşa ettiğimiz durağın en önemli özelliği vatandaşları yazın sıcaktan, kışın da soğuk ve yağmurdan koruyacak olmasıdır. Her türlü konforun düşünüldüğü bu durakta, sıcak soğuk üniteli klima, hava perdeleri, led ışıklar, oturma yerleri, engelli rampası, otomatik sebil, sokak hayvanları için suluk, mamamatik ve hoş bir görüntü oluşturan mevsimlik çiçekler yer alıyor." 

İskeleti demir profil malzemeden oluşturulan yeni durak, kış şartlarına uygun su geçirmez ahşap malzeme ile kaplandı. 



Yeni Asır


Geri Dön