29 / 03 / 2024

İzmir Aliağa'daki yatırımlarda son durum!

İzmir Aliağa'daki yatırımlarda son durum!

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, İzmir Aliağa'daki projelerden ve yatırımlardan bahsetti. Akbulut, yeni hastane, alt-üst geçit, TOKİ ve çevre yolu yatırımları ile ilgili son durumu anlattı.



Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, yeni hastane, alt-üst geçit,  TOKİ  ve çevre yolu yatırımları ile ilgili son durumu değerlendirdi. 


Yeni hastanenin proje ihalesinin gerçekleştiğini söyleyen Akbulut, projenin çizimlerinin sürdüğünü belirterek 'İhaleyi alan firma yakında projeyi teslim edecek. Yıl sonuna kadar da hastanenin yapım ihalesini yetiştirmeye çalışıyoruz'' dedi.


TOKİ Projesi ile ilgili gelişmeleri açıklayan Akbulut, "TOKİ ile ilgili bütün işlemler bitti. Şimdi TOKİ'nin Aliağa'da büro açmasını bekliyoruz. Ya Hükümet Konağı'nda ya da ilçe merkezindeki başka bir yerde talep toplamak üzere TOKİ tarafından büro açılacak." diye konuştu. Alt ve üst geçit yatırımında, güzergahta bulunan isale hatları nedeniyle bir gecikme yaşandığını belirten Akbulut, "Burada Petkim'inki de dahil olmak üzere bir çok hat var. Bundan dolayı senenin başında alt ve üst geçit çalışmalarını başlatamadık. Prosedürler bitmedi. Şimdi de yaz geldi. Dikili tarafına geçiş için tek yer burası. Bu nedenlerden dolayı burayla ilgili çalışmalar da 9 ve 10. aylara bırakıldı. Yaz sezonu geçtikten sonra ihalesi yapılacak. Orayla ilgili de bütün işlemler bitti, hazır vaziyette. 4 aylık süreci var'' diye konuştu.


Aliağa'ya yapılacak olan alt-üst geçit hakkında konuşan Akbulut, "Ulaştırma Bakanımızdan otoyolla ilgili bir talebimiz daha oldu. Şu an otoban ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Şantiyeler kuruldu ve çalışmalar devam ediyor. 76 kilometrenin Aliağa'ya kadar olan kısmının ilk etapta bitirilmesini, arkasından Aliağa'ya alt ve üst geçit yapılması yönünde çalışmalara başlanılmasını, otoyolun geri kalan kısım ile ilgili çalışmaların da bundan sonra devam etmesini rica ettik. Çünkü bu bölgenin trafik yoğunluğu Aliağa'da başlıyor. Otoyolun Aliağa'dan geçen kısım önceden yapılsın ki, alt ve üst geçit yapımı esnasında trafik yoğunluğu yaşanmasın. Bakan Bey de bu fikrime olumlu baktı. Otoyolun bağlantı yerlerinde de bazı değişiklikler var. Ayrıca güzergâhta da bazı değişiklikler oldu. Aliağa sanayi şehri olduğu için yer kiralayanlar olmuş. Bu nedenle güzergahta bazı değişiklikler oldu'' açıklamasında bulundu.



Aliağa Ekspres Gazetesi


Geri Dön