29 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Elbistan'daki yatırımlarda son durum ne?

Kahramanmaraş Elbistan'daki yatırımlarda son durum ne?

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve kurum müdürleri Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal'a Elbistan'ın yatırımlarındaki son durumu anlattı.



Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, Elbistan Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Burada Kaymakam Tuncay Akkoyun’dan yatırımların seyri ve talepler hakkında brifing alan Ünal, Türkiye’deki istikrarın yatırım olarak döndüğünü ifade ederek, çalışıldığı müddetçe başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını vurguladı.


Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve kurum müdürleri tarafından Hükümet Konağı girişinde karşılanan Ünal, daha sonra Kaymakamlık Makamına geçti. AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve parti yöneticilerinin de yer aldığı ziyarette, Kaymakam Tuncay Akkoyun’dan ilçede yapılan yatırımlar ve son durumları hakkında bilgi alan Ünal, özellikle doğalgaz ve Elbistan­Göksun Karayolu üzerinde durdu.


Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçede 20 yeni okul yapıldığını, doğalgaz hattının tamamen toprak altına indirildiğini, hastane inşaatının yüzde 97 oranında tamamlandığını, spor salonu ve kent müzesi ile ilgili de çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade ettiği brifingde, yeni eğitim yatırımları ile birlikte dersliklerdeki öğrenci sayısının 26’ya ineceğini söyledi.


Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da, yapılan yatırımlar ile Elbistan’ın 2017 yılında hiçbir eksiğinin kalmayacağını belirterek, doğalgaz şehir içi dağıtımı konusunda çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini söyledi.Doğalgaz şehir içi dağıtımının hemen başlaması halinde, bu kış Elbistan’da doğalgaz kullanımının mümkün olabileceğini dile getiren Ünal, diğer yandan Elbistan­Göksun Karayolu inşaatının da öncelikle Elbistan’dan başlaması gerektiğini kaydetti. İlk etapta, kaza oranı yüksek olan Elbistan­Afşin arasının duble yol yapılması gerektiğini, devamında ise Afşin ile Göksun arasının yapılmasının daha uygun olacağını ifade eden Ünal, müteahhit firma ile görüşülmesini istedi.


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön