26 / 04 / 2024

Alibeyköy'deki modern kurban kesim merkezi, basına tanıtıldı!

Alibeyköy'deki modern kurban kesim merkezi, basına tanıtıldı!

Kurban Bayramı' na sayılı günler kala, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Daire Başkanlığı Veteriner Müdürlüğü ve Sağlık A.Ş. kurban kesimiyle ilgili son hazırlıklarını tamamladı.





İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Alibeyköy'deki modern kurban kesim merkezi, basına tanıtıldı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Daire Başkanlığı Veteriner Müdürlüğü ve Sağlık A.Ş. kurban kesimiyle ilgili son hazırlıklarını tamamladı. Alibeyköy kesim alanında kurbanlıkların nasıl kesileceğini bir boğa üzerinde yapılan tatbikatla basın mensuplarına gösterildi.


İBB’nin kesim ekipleri, kurbanlıkların daha hijyenik ortamda ve pratik olarak kesilmesi gerektiğini belirtildi. Bir boğa önce kesim tüneline alınıp çevrildi. Boğanın kafası tünelin dışına çıkması üzerine bir kasap tekbir getirip hayvanı kesti. Kesim ekipleri ardından zincirlerle kaldırdığı boğanın derisini yüzüp parçaladı.


Tatbikattan sonra gazetecilere konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Dinçer Çetintaş, vatandaşların daha hijyenik bir ortamda kurban ibadetini yerine getirmesi için bu yıl 3 merkezde kurban satış ve kesim noktası kurduklarını söyledi.



Bu noktalarda yaklaşık 3 bin 500 hayvan keseceklerini belirten Dinçer, “Bu sistemle en fazla 4 dakikada bir kurban kesilip paketlenmiş şekilde vatandaşımıza teslim edilmiş olacak. Bu sistem Avrupa'da ve Türkiye'de en modern kesim şekli. Geçen sene olduğu gibi bu sene de kesim ücreti olarak 250 lira alınacak” diye konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafında kurban almak ve kurbanı kesmek için Alibeyköy Baraj yolu üzerine kurulan modern donanımlı kesim yeri ile birlikte bu yıl Başakşehir ve Ataşehir ilçelerinde de İstanbullulara hizmet verilecek. Her türlü sosyal donatıya sahip kurban satış ve kesim alanları bayrama hazır…


Kurban Bayramı süresince Veteriner hekim ve zabıta memurlarından oluşturulan 5 denetim ekibi Denetimlerini sürdürecek. Kurban alımı ve kesimi ile ilgili pratik bilgiler içeren kurban kitapçığından 5 bin adet İstanbullulara dağıtılacak. Vatandaşlar konuyla ilgili her türlü müracaat ve şikâyetleri için Alo 153’ü arayabilecek. Hayvanları kaçan vatandaşların 153 Beyaz Masa’yı aramaları halinde de görevli ekiplerce müdahale edilecek.



İBB


Geri Dön