20 / 04 / 2024

Alibeyköy’deki modern tesis Kurban Bayramı'na hazır!

 Alibeyköy’deki modern tesis Kurban Bayramı'na hazır!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Alibeyköy’deki modern donanımlı tesisi bu yıl da İstanbulluların hizmetinde…



Otoparkları, kafeteryası, tuvaletleri, duşları, sağlık kabini, veteriner hekimleri olan bir tesis Kurban Bayramı’nda İstanbullular’a hizmet verecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kurbanlık satışı ve kesimi için Alibeyköy’de modern donanımlara sahip tesisiyle bu Kurban Bayramı’nda da İstanbullular’a hizmet verecek. 


Alibeyköy Baraj Yolu üzerinde kurulan tesis geçtiğimiz yıl faaliyete başladı. SAĞLIK A.Ş. tarafından işletilen tesis, 12 bin m2 alan üzerine kurulu ve ihtiyaç duyulabilecek her türlü sosyal donatıya sahip.


Otoparkları, kafeteryası, tuvaletleri, mescitleri, satıcılar için ranza, duşları, sağlık kabini, veteriner hekimleri, teknik ofisleriyle İstanbullular’a daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için tasarlandı.


Sürekli temizlenen beton zeminiyle vatandaşlarımızın rahat bir şekilde gezebilecekleri bir altyapıya sahip. Yıkama araçlarıyla sürekli temizleniyor ve atıkların kötü ve sağlıksız manzaralar oluşturmaması için Kesim Üniteleri’nin açık çıkış noktaları izale edilerek, atıklar mini yükleyicilerle toplanıyor. Kan atıkları ise kapalı kan çukurlarında toplanıyor.


Bayramın 1. günü gelen vatandaşlarımıza, ücretsiz olarak sabah çorba, öğlen de yemek ikramı yapılan tesisin kafeteryası ise 24 saat açık.




Bayram boyunca 50 kasap, 100 yardımcı personelle İstanbullular’a hizmet verecek Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde 1.500 büyükbaş hayvan, 1.000 de küçükbaş hayvan satışa sunuluyor. Kurbanlıkların kesimi, görevlendirilen imamlar nezaretinde yapılan tesiste, kesilen tüm kurbanlıklar poşetlenerek vatandaşlara teslim ediliyor. Dileyen vatandaşlarımıza  “hisseleme” hizmeti de verilmektedir.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait tek Kurban Satış ve Kesim yeri olan modern donanımlı tesisin önümüzdeki yıllarda diğer ilçelerde de yaygınlaştırılarak kurban satış ve kesim hizmetlerinde kalitenin artırılması hedefleniyor.   


İlk olarak geçen yıl hizmet vermeye başlanan tesiste; 373 büyükbaş, 340 adet de küçükbaş hayvanın kesimi yapıldı. Bayramın 1. gününde gelen tüm ziyaretçilere sabah 5 bin kişilik çorba, öğlen de yine 5 bin kişilik yemek (kavurma-pilav) ile gün boyu sıcak içecek ikramı yapılmıştı. 



Geri Dön