24 / 04 / 2024

Alibeyköy'e kentsel dönüşüm piyangosu!

Alibeyköy'e kentsel dönüşüm piyangosu!

Alibeyköy, İslambey ve Karadolap Mahalleri kentsel dönüşüme kavuşturuluyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilerleyen günlerde TOKİ ile bir protokol imzalanacağını açıkladı.




Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile birlikte koordinasyonlu yürütülen kentsel dönüşümün hızlandırılmasına yönelik açıkladığı projeler kapsamında hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Önümüzdeki günlerde  TOKİ  ile bir protokol imzalanacağını belirten Başkan Aydın, hazırlanacak projede hiçbir vatandaşın mağdur olmayacağının altını çizdi.


Geçtiğimiz yılın son aylarında 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun ek 1. maddesine göre bakanlar kurulunun onayıyla riskli alan ilan edilen Alibeyköy, yine 5393 sayılı Belediye Kanunun Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Alanını düzenleyen 73. maddesine göre İslambey ve Karadolap mahallerinde kentsel dönüşüm yapılması karar kılınmıştı.


DAHA RİSKSİZ DAHA GÜZEL BİR YERİNDE DÖNÜŞÜM


Kararın ardından Kentsel Dönüşümle ilgili açıklama yapan Başkan Aydın, "73 ilan edilen İslambey ve Karadolap ile riskli alan ilan edilen Yeşilpınar mahallelerimizde kent kısımlarını yeniden inşa etmek, kentin tarihi ve kültürel dokusunu korumak veya deprem riskine karşı tedbirler almak amacıyla kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulanacak. İlçemiz daha modern bir bölgeye dönüşecek. Tabii hassasiyetimiz ve inceliğimiz yerinde dönüşüm. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden onları daha risksiz daha rahat daha güzel bir bölgede yaşatmayı amaçlıyoruz." dedi.


ÜLKEMİZDE DEPREM GERÇEĞİ VAR


Eyüp'te yaklaşık 40 alanda etüt çalışmaları yaptıklarını da ifade eden Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti:


"Etüt çalışmalarında imar planlarına uygun yapıların olmadığını fark ettik. Bunun üzerine ruhsat durumuna, bina yapılarına kentsel morfolojiye (çöküntü oluşuyor mu), dönüşmesi gerek olan alanları belirledik. Ayrıca ülkemizde bir deprem gerçeği var. Kentsel dönüşüme başvurmamızdaki diğer bir sebepte bu. Yenileme yaparak insanların barınma ihtiyacını depreme karşı dayanıklı hale getireceğiz. Bu kapsamda da İslambey ve Karadolap'ta 90 dönümlük alanda kentsel dönüşümü ilan ettik. Kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde TOKİ iş birliğiyle protokol imzalayacağız.


VATANDAŞLA UZLAŞMA


Alibeyköy'de riskli alan olarak ilan edilen yer ise Yeşilpınar Pınar Camii yanındaki adadır. O bölgemizdeki çalışmaları da yakından takip ediyoruz. İBB ile birlikte o bölgedeki vatandaşlarımıza da projeyi sunacağız. Esas olan vatandaşlarımzla uzlaşmadır. Önceliğimiz bu olduğu için de hiçbir vatandaşımız mağduriyet yaşamayacak. Vatandaşlarımızdan ricam yalan haberlere itibar etmemeli. Bilgi kaynağı biziz ve hizmetlerindeyiz. Akıllarına takılan her sorunun cevabını bize sormaları yeterli olacaktır."


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KAPSAYAN SOKAKLAR


Karadolap Mahallesi; Hülya Sokak, Saya Yokuşu, Kaktüs Sokak, Zambak Sokak, Manolya Sokak, Asmalı Sokak, Nane Sokak, Rüzgar sokak, Bahçe Sokak, Günebakan Sokak, Fulya Sokak, Ayçiçek Sokak, Fesleğen Sokak, Örgü Sokak, Çalı Sokak, Salkım Sokak, Yalçın Sokak, Yakut Sokak, Bülbül Sokak.


İslambey Mahallesi; Karlıkdere Sokak, Dirim Sokak, Karabayır Sokak, Kuşbaz Sokak, Meşatlık Sokak, Şair Baki Sokak, Kılıç Sokak, İslambey Caddesi, Sümbülefendi Sokak, Ethembaba Sokak, Meşatlıkdere Sokak, Sönmez Sokak, Kılıçpatika Sokak.


Yeşilpınar (Riskli Alan İlan Edilen Bölge); Pınarcamii Sokak, Manzara Sokak, Çotanak Sokak, Gençlik Sokak, Kuşburnu Sokak.



Eyüp Belediyesi



Geri Dön