19 / 04 / 2024

Alinur Aktaş: İnegöl Gümrük Binası'nın yeri değişecek!

Alinur Aktaş: İnegöl Gümrük Binası'nın yeri değişecek!

İnegöl'de 29 gündem, 9 takrir olmak üzere tüm maddeler karara bağlandı. Başkan Aktaş Gümrük Binası ile ilgili, "Gümrük Müdürlüğüne yeni bina yapılacak, hemen yanında da TIR parkı olacak" dedi.



Meclis gündemine takrir madde olarak eklenen İnegöl yeni Gümrük Binası yeri ile alakalı bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Yeni Gümrük Binası için önerilen yerde 1/1000 ölçekli plan değişikliğinin uygulanması gerekiyor. Şu an Konut dışı kentsel çalışma alanı gözüküyor. Gümrük Müdürlüğüne yeni bina yapılacak, hemen yanında da TIR parkı olacak. Yer hazineye ait, planın uygulanması için karar alacağız" dedi. Madde oybirliği ile kabul edildi. 



ALKOLLÜ MEKÂNLARIN YERİ DEĞİŞECEK 

Gündemde yer alan alkollü mekânların yer seçimi konusunda bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, "Benim dönemden önceki meclislerde iyi niyetlerle  Ankara  ve Osmanbey Caddeleri alkollü mekân açmak isteyenlerle alakalı hedef gösterilmiş caddelerdi. Şehir içindeki alkollü mekânlarla alakalı vuku bulan olaylardan dolayı vatandaşlardan ciddi şikâyetler geldi. Bununla alakalı konu komisyona havale edildi. Alkollü mekânların Cerrah veya Tkhtaköprü mevkiindeki alanlarda yapılmasını dile getirenler oldu. Alkol şişede durduğu gibi durmuyor. Çevreye zarar oluşturmaması adına bir karar alınmaya çalışılıyor. Dolayısıyla sağlıklı bir karara gitmemiz gerekiyor" dedi. Konuşmanın ardından madde imar Komisyonunun çalışma yapması için bir sonraki meclise havale edildi. 



OSMANİYE MAHALLESİNE MAHALLE KONAĞI 

Kamulaştırma kapsamında, Osmaniye Mahallesi'nde bulunan bahçeli 3 katlı metruk binanın restore edilerek, Hacı İbrahim Kaba Mahalle Konağı isminin verilmesi şartıyla kamulaştırma işleminin yapılması konusu görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Başkan Alinur Aktaş, "Yan tarafından boş bir alan var. Oto yıkama olarak kullanılıyor. Bu bina tarihi bir bina. 3 katlı, arkasında büyük bir bahçesi var. Bunun hemen yanında Engelliler Gündüz Bakımevi ile alakalı bir restorasyon çalışmamız olacak. Bunun ilerisinde yine bir Boşnak evi var. Onunda ihalesi yapılacak. Ahmet Türkel Konağının karşısında bulunan tarihi binayı da biz satın aldık. Meclise konu olan binayla alakalı aile bizle irtibat kurdu. Uygun bir bedelle devrinin söz konusu olacağını ama babalarının isminin yaşatılmasını istediler. Olabilir dedik. Restorasyonu ile alakalı çalışmasını yapacağız. Komisyona havale edelim" diye konuştu. Madde oy birliği ile imar Komisyonu'na havale edildi. 



İNEGÖL'ÜN YÜZÜ DEĞİŞECEK 

Gündemin son maddesi ise, cephe sağlıklaştırma uygulamaları ile alakalıydı. Belediye yatırım programı kapsamında, Bursa-Ankara karayoluna cepheli Süleymaniye Mahallesi Şehit Er Mustafa Rshlivanoğlu sokakta bulunan 34 yapı için cephe sağlıklaştırma çalışması yapılması konusu görüşüldü. 

Bursa-Ankara karayoluna cepheli 34 binanın dış yüzeylerinin boyanması, bahçe duvarlarının boyanması, cephelere asılan reklamların kaldırılması, reklamların belediyeye göre düzenlenmesi kriterlerine uyularak çalışma yapılacak. Konuşmaların ardından maddenin Plan ve Bütçe Komisyonuna iletilmesi oybirliği ile kabul edildi. 


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön