19 / 04 / 2024

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, alkollü içki ve tütün ürünlerinin enflasyon havuzunda %4,31'lik hacme sahip olduğunun altını çizerek Haziran enflasyonuna doğrudan etkisinin yarım puan olacağını ifade etti.



Geçen yılın ilk çeyreği ile bu yılın aynı dönemi ilişkilendirildiğinde giderlerin arttığı ve açılan makasla birilkte bozulma tespit edildiğini belirten Erkan, bunun da yılın genelinde planlanandan daha fazla bir bütçe açığına sebep olacağını söyledi.

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Erkan: “Enflasyondaki artış vatandaşın alım gücünü bozarak, tüketimi azaltarak dolaylı vergi gelirlerini olumsuz etkilerden, devletin fiyatları kontrol etme amaçlı KDV gibi vergileri düşürmesi gelir performansını düşürüyor."

Editörün Notu: Bu haber 27 Mayıs 2022 22.48'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 22 kuruş, euro 17 lira 38 kuruş, altının gramı ise 966 lira 21 kuruş değerindedir. 

Yeni bir zam daha! Benzine zammın arkası kesilmiyo

Asgari ücrete 2. zam hakkında flaş gelişme

Ekonomist İslam Memiş'ten altın alacaklara kritik uyarı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön