25 / 04 / 2024

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, alkollü içki ve tütün ürünlerinin enflasyon havuzunda %4,31'lik hacme sahip olduğunun altını çizerek Haziran enflasyonuna doğrudan etkisinin yarım puan olacağını ifade etti.



Cumhurbaşkanı'nın kararı ile alkollü içeceklerden alınan ÖTV tutarını %25, tütün mamüllerinden alınan ÖTV tutarını %10 arttırması gündemde büyük yer buldu.

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, alkollü içki ve tütün ürünlerinin enflasyon havuzunda %4,31'lik hacme sahip olduğunun altını çizerek Haziran enflasyonuna doğrudan etkisinin yarım puan olacağını ifade etti. Erkan'ın görüşüne göre dolaylı etkiler de hesaba katıldığında bu oran artacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön