16 / 04 / 2024

alkol

alkol

Sigaraya geleceği öne sürülen zam haberleri konusunda son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor.

Sigaraya zam mı geldi? İşte 29 Temmuz 2022 sigara fiyat listesi

Sigara zammından sonra güncel liste ile en ucuz ve en pahalı fiyat listesini öğrenmek isteyen tütün ürünü tüketicileri yeni rakamları öğrenmek istiyor.

Yeni zamlar kapıda! Merkez Bankası'ndan "sigara" detayı

2022 içerisinde pek çok ürüne zam gelirken tütün mamulleri de bu zamlardan payına düşeni aldı. Yılın ilk üç ayında sigaralara aralıksız zam yapıldı.

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, alkollü içki ve tütün ürünlerinin enflasyon havuzunda %4,31'lik hacme sahip olduğunun altını çizerek Haziran enflasyonuna doğrudan etkisinin yarım puan olacağını ifade etti.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

2024 zamlarla geliyor! ÖTV'ye 3 kat artış

TBMM’ye sunulan bütçe teklifinde yer alan özel tüketim vergilerindeki beklenti 2023 yılına göre yaklaşık 3 kat yükseldi. Gelecek yıl için ÖTV'den 1 trilyon 409 milyon lira gelir öngörülüyor. En çok artış akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine yapılacak. MTV ve pasaport ücretlerine yapılacak zamlarda d

İşte eylül enflasyonunu yükselten ürünler

Merkez Bankası'nın raporuna göre eylül ayında enflasyonun yüksek çıkmasında hizmet sektörü ile alkol-tütün ürünlerindeki fiyat artışları etkili oldu. Bu alanlar dışındaki gruplarda ise yavaşlama görüldü.

Tütün ve alkol ürünlerinin satışında flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, mücbir sebep durumlarında, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgelerinin süre uzatımı ile ilgili belirlenen takvimin ertelenmesinde ya da ilave zaman verilmesinde yetkili olacak.

Alkollü içeceklerde flaş düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı: Artık satılamayacak!

Alkol ve alkollü içki üretim tesisleri ile ticaretine yönelik usul ve esaslarda düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

Alkol ürünlerine tek tek gelen zamlara bir yenisi daha eklendi! Bu kez de şaraba zam geldi!

Yeni yılın ardından alkollü içeceklere, tütün mamulleri ve sigara çeşitlerine adeta zam yağdı. Ardı arkası kesilmeyen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi bu kez de şarap ve şarap bazlı içeceklere zam geldi. Kararı Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar duyurdu. İşte güncel fiyatl

Zincir marketlerde et, balık, ekmek, sigara, alkol satışına yasak mı geliyor? Pazar ve 19.00 talebi çok konuşulacak!

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla alakalı tartışmalar devam ederken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken dikkat çeken bir öneride bulundu.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Kira, altın, giyim, gıda ve doğalgaz fiyatları... Milyonlara şok!

TCMB'nin Fiyat Gelişmeleri Raporu açıklandı. Ekim'de tüketici yıllık enflasyonu enerji ve alkol-tütün-altın hariç tüm alt gruplarda artarken, söz konusu yükselişe en belirgin katkı 1,32 puanla gıda grubunda oldu. İşte ayrıntılar...

Araç sahipleri dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı

Milyonlarca araç sabini ilgilendiren yeni düzenleme çıktı. Trafikte güvenliğin artırılması amacıyla yeni nesil güvenlik sistemlerine ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni araçlarda acil durum şeritte tutma sistemi, alkol kilidi kurulum ön hazırlığı, sürücü dalgınlık ve

Şekerde ürküten senaryo! Bunu daha önce hiç duymadınız

Son dönemde fiyatları artan şekerle ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Buna göre en büyük ihracatçı konumunda olan Brezilya'da üreticilerin etil alkol üretimine yöneleceği ve fiyatların yine yükseleceği öne sürüldü.

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, alkollü içki ve tütün ürünlerinin enflasyon havuzunda %4,31'lik hacme sahip olduğunun altını çizerek Haziran enflasyonuna doğrudan etkisinin yarım puan olacağını ifade etti.

Benzin ve motorinde indirim için büyük çılgınlık! Resmen harekete geçtiler, içini alkol oranını artıracaklar

ABD Başkanı Biden, benzin fiyatlarını düşürmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Bu haberin ardından harekete geçen ABD, yaz aylarında yüzde 15 etanol karışımlı benzin satmak için kolları sıvadı.

Buca'nın imar planları yargıya taşınıyor! 

İzmir’in Buca ilçesinde Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş’ye ait olan arsanın yeniden özelleştirerek askıya çıkmasına onay verildi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle söz konusu imar planı için dava açacak.

alkol Haberi

alkol

Sigara zammından sonra güncel sigara fiyatları vatandaşların gündeminde yer alıyor. 2022 yılı başından bu yana 8 Türk Lirası zamlanan sigara fiyatlarına yeni zam geleceği iddiaları yeniden gündeme geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'dan sigara zammı hakkında iddialarına yanıt geldi. İşte, 12 Ağustos 2022 güncel sigara fiyatları...

Sigaraya geleceği öne sürülen zam son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Sigaraya uygulanan %10 oranındaki ÖTV zammıyla birlikte 1 paket sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı 0,71'den 0,79'a çıkarılmıştı. Temmuz ayı içerisinde JTİ, Philip Morris, BAT ve İmperial gruplarına peş peşe uygulanan sigara zammından sonra sigara fiyatları yıl  başından bu yana 8 TL zamlanmış oldu. "Sigara fiyatlarına zam gelecek mi?" sorusu sosyal medyada sıkça aratılırken Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'dan konuya ilişkin son dakika...