26 / 04 / 2024

Zincir marketlerde et, balık, ekmek, sigara, alkol satışına yasak mı geliyor? Pazar ve 19.00 talebi çok konuşulacak!

Zincir marketlerde et, balık, ekmek, sigara, alkol satışına yasak mı geliyor? Pazar ve 19.00 talebi çok konuşulacak!

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışlarıyla alakalı tartışmalar devam ederken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken dikkat çeken bir öneride bulundu.



Marketlerin pazar günleri kapalı olmasını isteyen Palandöken, hafta içleri de saat sınırlaması gerektiğini belirtti TESK Başkanı; ekmek, sigara, alkollü içecek, et, balık ve elektronik eşya satışının marketlerde yasaklanması için ilgili bakanlıklara talepte bulundu.

Zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışları bir anda Türkiye'nin en önemli gündemlerinden biri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği marketlerle alakalı yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bahçeli'nin açıklamalarına verdiği cevapla gündem olan BİM CEO’su Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanlığı görevinden dün akşam istifa etti. Zincir marketlerle ilgili çok konuşulacak bir öneri de TESK Başkanı Bendevi Palandöken'den geldi. Palandöken, zincir marketlerle mücadele etmekte zorlanan esnaf için perakende kanunuyla ilgili yeni bir düzenleme talebinde bulundu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yasa değişikliği önerisini Ticaret Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ayrı ayrı iletti.


Geri Dön