29 / 03 / 2024

Yeni zamlar kapıda! Merkez Bankası'ndan "sigara" detayı

Yeni zamlar kapıda! Merkez Bankası'ndan

2022 içerisinde pek çok ürüne zam gelirken tütün mamulleri de bu zamlardan payına düşeni aldı. Yılın ilk üç ayında sigaralara aralıksız zam yapıldı.



Merkez Bankası'nın Para Piyasaları Kurulu'nun geçtiğimiz haftaki toplantı özetindei, "Kurulun uzun vadede TL yatırım kredileri de dahil büyüme hızı ile erişilen finansman kaynaklarının hedefe uygun bir şekilde iktisadi faaliyet ve bulu

Zamların Devam Edeceğine Dikkat Çekildi

Yeni zamlar kapıda! Merkez Bankası ndan "sigara" detayı

"Alkollü içkiler ve tütün mamülleri fiyatları nisan ayında yüzde 4,02 oranında yükselmiş olup, grup yıllık enflasyonu yüzde 56,38 seviyesine çıkmıştır. Bu adımda, mart ayında sigara ücretlerinde imalatçı firmalardan kaynaklanan artışın süren etkileri izlenmiştir. Yükseliş trendinin imalatçı firmaların mayıs ayında yapmış olduğu sigara fiyat artışı neticesinde sürmesi beklenmektedir."

5 Ayda 8 Lira Zam Gelmişti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön