24 / 04 / 2024

Merkez Bankası’ndan bankalara yeni talimat geldi

Merkez Bankası’ndan bankalara yeni talimat geldi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan bankalara yeni bir talimat geldi. Merkez Bankası’nın aldığı karara göre bankalar, menkul kıymet tesisi konusuna ilişkin yeni bir uygulama sistemine geçiyor.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) kredilerin fatura karşılığında kullandırılması uygulamasını 2022 sonuna kadar aşamalı olarak genişletirken kredilerin doğru bölüme yönlendirilmesini ve amacı dışında kullanımı durdurmayı amaçlayan adımları açıkladı.

Rus yayın organı Reuters’a bilgi veren ve adını vermek istemeyen iki bankacı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın bankalara, menkul kıymet tesisine yönelik yeni bir uygulama talimatı ilettiğini dile getirdiler.

KADEMELİ ŞEKİLDE FATURA KARŞILIĞI KULLANIM TALİMATI GELDİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan ilgili uygulama talimatı ile yapılan değişikliklerden öne çıkanlar şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) esnaf, tarım ve tüketici gibi krediler dışında yer alan ve menkul kıymet tesisine tabi olmayan yeni kredilerde kademeli olarak fatura karşılığı kullanıma geçiyor.

Bununla birlikte yatırım kredileri 1 Ekim 2022; ihracat ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler’in yatırım dışındaki kredileri 29 Ekim 2022’den itibaren harcama mukabili uygulamasına tabi olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön